צפו: טקס יום הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני

בטקס קראו יהודים וערבים שאיבדו את קרוביהם בסכסוך להכרה זה בכאבו של זה, ולסיום הכיבוש והמלחמות. צפו כאן בטקס המלא

מאת:

אלפי בני אדם, יהודים וערבים, הגיעו הערב לגני התערוכה בתל אביב, שם התקיים טקס יום הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני. זו השנה העשירית בה מתקיים הטקס, שמאורגן על ידי הארגונים לוחמים לשלום ופורום המשפחות השכולות. הטקס הועבר כאן בשידור ישיר בעברית וערבית, ועכשיו ניתן למצוא כאן את ההקלטה בשתי השפות.

"אנחנו מבקשים להזכיר שמלחמה אינה גזירת גורל אלא בחירה אנושית", מסרו מלוחמים לשלום. "דווקא ביום הקשה הזה אנחנו קוראים לשני הצדדים להכיר בכאב ובתקווה של אלה החיים מעברה השני של הגדר ולנסות למנוע את המלחמה הבאה".

בטקס הערב נשאו דברים יעלה רענן, מאזן פרג', איריס שגב ויסמין אישתאיה, שאיבדו כולם קרובי משפחה במסגרת הסכסוך. על הבמה הופיעו הערב גם להקת שיראנא, יאיר דלאל ורקפת אמסלם, רננה נאמן ורות דולורס וייס. כמו כן במהלך הטקס הוקרנה הודעת וידאו מטעם הארכיבישוף דזמונד טוטו, גיבור המאבק באפרטהייד בדרום אפריקה וזוכה פרס נובל לשלום, ששלח את תמיכתו למארגני האירוע.

בטקס צפו בשידור חי באירועים מאורגנים במקומות שונים בעולם, ובעיקר במסגרת הקרנה של לוחמים לשלום בבית ג'אלה בגדה המערבית. מארגני טקס יום הזיכרון המשותף מציינים שהם טרם כיסו את עלויות הטקס, ויודו לתרומות – כאן.

צפו: טקס יום הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני (החלון הראשון בעברית עם תרגום לאנגלית, השני בערבית)

Broadcast live streaming video on Ustream

Broadcast live streaming video on Ustream

בתחילת השבוע ניסה ועד מתיישבי השומרון לחבל בטקס כשפנה לשר הביטחון בבקשה למנוע את כניסתם של המשתתפים הפלסטינים לישראל בטענה שמדובר ב"משפחות מחבלים". זאת על אף שקרוביהם של הדוברים הפלסטינים בטקס כלל לא היו מעורבים בלחימה ונהרגו ע ידי ישראלים על לא עוול בכפם. הוועד ביקש גם להעביר חוק שימנע את קיומם של טקסים ממין זה. פניית עמותת המתנחלים נדחתה, וכמאה משתתפים פלסטינים הגיעו הערב מהשטחים לטקס בתל אביב.

הביקורת על הטקס מגיעה לא רק מצד המתנחלים, אלא גם מהצד הפלסטיני (ושנה שעברה – גם מצד לילך בן דוד באתר זה). "יש לי חברים פלסטינים שכועסים ולא מבינים למה אני תומך באירוע כזה, אבל אני לא מפחד", אומר אחמד סלאח מבית לחם, פעיל בלוחמים לשלום. "אני מאמין שרק דרך כך שהרבה אנשים ישתתפו בפעילות שלנו נוכל לגשר על הפערים בין העמים, והטקס הוא דרך לשכנע כמה שיותר אנשים לקחת חלק".

"האירוע הזה מראה שניתן להכיר את האויבים שלך ולשתף איתם פעולה, שיש עוד מה לעשות כדי לגדל במקום הזה ילדים בדרך שהיא אפשרית", אומרת מיכל הוכברג, רכזת קבוצת תל אביב-שכם בתנועה. "כולנו לקחנו חלק במעגל האלימות. בפעילות אנחנו מראים לאנשים את הצד השני דרך הסיפור האישי שלנו, והטרנספורמציה שעברנו".

חגי מטר סייע בהכנת הפוסט

> במקום טראומה וקורבנות, הגיעה העת לשותפות ולחזון משותף

טקס יום הזיכרון המשותף, תל אביב (אורן זיו / אקטיבסטילס)

טקס יום הזיכרון המשותף, תל אביב (אורן זיו / אקטיבסטילס)

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

כאן אפשר להצטרף

לתמיכה – לחצו כאן
שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, ב-5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

"הפשיעה היא פרויקט אסטרטגי של המדינה". שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, 5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

בחברה הערבית משוכנעים: הפשיעה אינה מחדל. היא תוכנית שלטונית

בחברה הערבית דוחים את הטענות בדבר אוזלת היד של המדינה מול הפשיעה הגואה. מדובר במדיניות מתוכננת היטב, אומרים מומחים ופעילים, במטרה לפרק את החברה הערבית מבפנים ואף לעודד אותה להגר מהמדינה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf