כתב אישום: שלח תמונות של הפגנה בוואטסאפ
לא פחות מעשרה אנשי שב"כ היו מעורבים בחקירה שהובילה להגשת כתב האישום נגד עומר עודה, צעיר בן 21 מקלנסוואה. עשרת עובדי המדינה, הידועים רק בכינויים "אדרי", "ניסן", "ביטון", "שאול", "רובי", "פרנקו", "סטיבן", "יואל", "פרץ", ו-"ויליאם", השקיעו את מיטב כספי המסים המשלמים את משכורתם ברדיפה אחרי עודה, ולבסוף האשימו אותו בשליחת כמה תמונות של הפגנה פומבית שנערכה באום אל פחם ותמונות אווירה של מסגד אל אקצה, באמצעות אפליקציית "וואטסאפ".
על פי כתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז מרכז אתמול (ראשון), עודה עמד בקשר עם פעיל חמאס מרצועת עזה בשם איימן עבד, והאחרון ביקש ממנו לצלם כמה תמונות של מסגד אלאקצה על מנת לפרסם אותן בפייסבוק. עודה צילם את התמונות ושלח אותן באמצעות וואטסאפ. לאחר מכן ביקש איימן מעודה לצלם לו גם עצרת מחאה שנערכה באום אל פחם, וגם את התמונות שצילם שם שלח עודה באמצעות וואטסאפ.
> מצעד הדגלים בדרך למיינסטרים, וזה לא דבר טוב
אחרי שקיבל את התמונות פנה איימן שוב אל עודה, הפעם באמצעות אינסטגרם ופייסבוק, ושאל אם הוא מכיר אנשים שירצו לעשות פיגועים. "חבר'ה טובים", הוא קרא להם. הם החליפו כמה מסרים, שבהם לפי כתב האישום עודה הסכים לבצע פיגועים. לאחר מכן אמר עודה לאיימן שיחזור אליו, אך במקום זה סינן אותו. עודה, הצעיר מקלנסוואה, לא ענה יותר לאיימן, פעיל חמאס מעזה.
על הדברים האלה – התמונות בווטצאפ, והסינון בפייסבוק – מואשם עכשיו עודהבסעיף של "מגע עם סוכן חוץ" וסעיף של "ביצוע שירותים עבור התאחדות בלתי מותרת", עבירות שעלולות לשלוח אותו לשנים רבות מאחורי הסורגים.
בתקופה האחרונה מוגשים יותר ויותר כתבי אישום נגד צעירים פלסטינים משני צדי הקו הירוק בעקבות שימושים שהם עושים ברשתות חברתיות, דבר המעלה חשש ממשי לפגיעה נרחבת ביותר בפרטיות של מליוני אזרחים ותושבים בהיקפים שאינם ידועים עדיין. אם כמה מסרים בודדים כאלה כמו ששלח וקיבל עודה זוכים לתשומת לב של המדינה, סביר להניח שכמויות גדולות של מסרים ופרסומים נתונים לפיקוח וניטור ממשלתי.
אבל הפרטיות שלנו היא לא הבעיה היחידה בסיפור הזה. הגשת כתב האישום נועדה גם להרתיע צעירים אחרים מלשוחח ברשת עם אנשים מעבר לגבול. ההצהרה הזו מעבירה מסר ברור לצעירים הפלסטינים תחת שליטת השירות החשאי הישראלי, לפיו "האח הגדול עינו פקוחה".
הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.
כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.
אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.
הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית