newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

על גנדי, תשוקות ומלחמות

מה כל כך מפתיע בעובדה שגיבורי המלחמה הציוניים שהקימו את מדינת היהודים על חורבות הכפרים הפלסטינים לא נמנעו מלחגוג את כוח הגברא שלהם גם בתוך גופן של נשים במשרדים נעולים בקריה?

מאת:

עם פרסום התחקיר על גנדי הייתה לי דילמה אם לצפות בתכנית כאישה או כפלסטינית. שתי הצפיות קשות, אך בעוד על מעלליו ותכניותיו ביחס לעם הפלסטיני שמענו בעבר לא מעט, כאישה סיקרן אותי החלק הנסתר של איש הברזל.

ואכן, קיבלתי הוכחה נוספת לקשר שבין כיבוש לאובדן צלם אנוש. בין גבריות לאלימות, בין עוצמת הנשק לעוצמת החשק.

זו הייתה אחת הפעמים הנדירות שראיתי תכנית הנועצת בתוך עין הכיבוש סיכה כואבת במיוחד של אונס נשים, בשילוב חיות טרף שהאיש אהב להפחיד בהן את אורחיו; תאוות דם ופשע מאורגן, מסע חיים שמסתיים בצמרת ממשלת ישראל. כל התמהיל הזה מרחף לו במסוק צבאי מהודר, ששם את האלוף המהולל במקום הכי קרוב לאלוהים שם למעלה ועמוק בפנים בתודעה הישראלית, שממשיכה להנציח אותו על חשבוננו.

> כל קורבנות הקמפיין לשחרור זדורוב הן נשים

תאוות דם ופשע מאורגן, מסע חיים שמסתיים בצמרת ממשלת ישראל. רחבעם זאבי במהלך מבצע קדש, 1956, לפני הכניסה למעבר המתלה (מתוך ארכיון צה"ל)

תאוות דם ופשע מאורגן, מסע חיים שמסתיים בצמרת ממשלת ישראל. רחבעם זאבי במהלך מבצע קדש, 1956, לפני הכניסה למעבר המתלה (מתוך ארכיון צה"ל)

דאע"ש ציוני

ביני לביני תהיתי – אחרי כל החקירות והחשיפות העכשוויות על הטרדות מיניות ומקרי אונס בצבא ובמשטרה, במשרדי ממשלה ועד נשיא המדינה, מאיפה באה בדיוק התיאוריה שמצבן של נשים היה שונה אז? תחשבו שאם היום, עם כל המודעות שיש לנשים קורבנות פגיעה מינית, כאשר הן כבר מעיזות לדבר הן משלמות על כך מחיר כבד, מה היה מצבן של נשים במכונת המיליטריזם המקודש שכבשה את כל הארץ לפני עשרות שנים?

גיבורי המלחמה הציוניים שהקימו את מדינת היהודים על חורבות הכפרים הפלסטינים לא נמנעו מלחגוג את כוח הגברא שלהם בתוך גופן של נשים במשרדים נעולים בקריה. לחיצת כפתור הורידה מיטת אונס מהקיר, ובשטח, לחיצה על ההדק התיזה את דמם של פלסטינים על הקיר.

יחד עם זאת אני בטוחה שבעתיד, כאשר יכתב כאן על מעשי האונס והפגיעה המינית בנשים פלסטיניות מאז 1948 ועד היום בידי חיילים ומפקדים (תפוחים רקובים ונדירים כמובן), חלקכם יתחיל להתקומם ולהתחבא שוב מאחורי הטיעון של הצבא המוסרי בעולם.

גברים בעלי כוח בלתי מוגבל, נשק דרוך אל מול אדם חלש ומושפל, יכולים לעשות הרבה מעבר לעיכוב בני אדם והתעללות בהם במחסום. הירי בפלסטיני פצוע בחברון לפני חודש לא שונה מהוצאה להורג של שבויי מלחמה בדם קר לפני שישים שנה.

אז גנדי רצה לתלות גופות של פלסטינים מהמסוק ולחוג מעל כפרים ערבים. היום מספיק לצלם ראש ערוף ולהעלות את הסרטון לרשת, לא צריך מסוק, יש לזה אותו אפקט של אימה. אלימות וטירוף שרק אדם מעורער וחסר מעצורים יכול לעשות.

אחרי כל הרוע שנחשף ממלחמות ישראל השונות בניצוחם של גיבורי הציוניות כמו דיין, שרון, רבין וכעת גנדי, קשה להימנע מהאסוציאציה המתבקשת למעשי דאע"ש היום. ולא משנה כמה מועקה בבטן זה יגרום לכם, ההשוואה הזאת עולה לי בראש שוב ושוב.

אמנם אדריכלי מלחמות ישראל לא הגיעו לאותה רמת יצירתיות באכזריות והתיעוב של גנדי, אבל גם להם בעצמם יש הרבה דם, עופרת ואבק של חומר נפץ על הידיים איתן בנו את המדינה הציונית.

ברור שלא כולם אנסו נשים תחת פיקודם, אבל מה שבטוח הוא ששיכרון החושים שגורמת השליטה מקרב את התשוקות הנסתרות לכדי הישג יד, אם זה אחוזות פאר בכל מיני מקומות, חשבון בנק מדושן ושמן, כסף שמתגלגל בכל העולם, אריות בלשכה, או תהילה ציבורית ופופולאריות. לכל גנרל היו את המלחמות שלו, וגם את החלומות שלו. מה שבטוח הוא שכולם אהבו את ארץ ישראל אהבת אמת ועשו למענה הכל, אבל באמת הכל.

> הנשק של ארדן מסוכן לנשים בישראל

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מלחמת ההשמדה בעזה והרדיפות הקשות כאן בתוך החברה שלנו חיזקו את הרעיון לעזוב את הארץ. אמאני טאטור בבית הקפה שלה בנצרת (באדיבות המצולמת)

מלחמת ההשמדה בעזה והרדיפות הקשות כאן בתוך החברה שלנו חיזקו את הרעיון לעזוב את הארץ. אמאני טאטור בבית הקפה שלה בנצרת (באדיבות המצולמת)

אזרחים ערבים חושבים על הגירה: "מוכיחים לנו שאין לנו כאן עתיד"

כמו בחברה היהודית, גם בחברה הערבית שומעים יותר ויותר על אזרחים שעזבו לחו"ל. הפשיעה, הקושי הכלכלי, הגזענות וסתימת הפיות דוחפים אותם החוצה. "אנחנו אוהבים את המולדת, אבל זה נעשה קשה", אומרים המהגרים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf