newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תנועת 'גוש שלום' לחוקרים בינלאומיים: אוניברסיטת אריאל איננה בישראל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

היום יפתח באוניברסיטת אריאל ששומרון כנס בינלאומי בן ארבעה ימים תחת הכותרת "קיום יהודי מודרני בעולם של איומים ועוינות". בהזמנה לכנס ובפרסומים המלווים אותו מצוין מקום הכנס כ"אוניברסיטת אריאל, אריאל, ישראל".

בתגובה שלחה תנועת "גוש שלום" בשבוע האחרון מכתבים לכל האקדמאים הזרים ששמם מופיע בתוכנית הכנס – רובם מפולין ואוקראינה, אחדים ממערב אירופה, המזכירים להם היכן בדיוק ממוקמת האוניברסיטה. במכתב נאמר בין היתר:

אוניברסיטת אריאל איננה ממוקמת בתוך שטחה של מדינת ישראל. היא נמצאת במובלעת התנחלותית בשטח שאותו כבשה מדינת ישראל בשנת 1967, אשר מוחזק תחת שלטון צבאי במשך חמשים השנה האחרונות, ואשר אותו מדינת ישראל מעולם לא סיפחה. אין אפילו מדינה אחת בעולם אשר מכירה בשטח בו נמצאת אריאל כחלק משטח מדינת ישראל. יתר על כן, גם מדינת ישראל עצמה אינה מכירה בשטח בו נמצאת אריאל כחלק משטחה […]

"חשוב כי תדע/י כי השתתפותך בכנס זה תהיה לא רק פעילות אקדמית של הנחלה מהידע והניסיון שלך לדיון על מצבו של העם היהודי. בין אם הנך מודע/ת לכך ובין אם לאו, השתתפות בכנס זה, תחת המיקום הכוזב 'אריאל, ישראל' תהווה גם נקיטת עמדה פוליטית בנושא הפוליטי השנוי ביותר במחלוקת בין ישראל לבין הקהילה הבינלאומית ובין ישראל לפלסטינים – שהוא גם הנושא השנוי ביותר במחלוקת בין המפלגות והסיעות הפוליטיות בחברה הישראלית עצמה. כמי שמחויב/ת ליושר ודיוק אקדמי, ראוי כי תפעל/י על בסיס מידע מלא ומדויק".

> עליית הציונות בתשלום והציונות בכפייה

עד כה הודיעה אחת מן המשתתפים המיועדים – ד"ר אדיטה גברון מן המכון ללימודים יהודיים באוניברסיטה היגלונית שבקרקוב, פולין כי היא ביטלה את השתתפותה וביקשה מאוניברסיטת אריאל להסיר את שמה מתוכנית הכנס.

"היה חשוב לנו מאד לנקוט בפעולה זאת, במיוחד בגלל סוג האנשים בו מדובר" אומר אדם קלר, דובר גוש שלום. "אנחנו מעריכים מאד את האקדמאים העוסקים בקידום מחקר בנושאים יהודיים במדינות כמו פולין ואוקראינה. לא רק שאלה הם חוקרים רציניים, שזכו בצדק למוניטין בינלאומי. אלה גם אנשים בעלי יושרה ואומץ לב, הנכונים ללא מורא לחשוף פרקים אפלים בהיסטוריה של ארצותיהם. ראוי לציין כי אחד המשתתפים המיועדים בכינוס באריאל הכתיר את הרצאתו בכותרת 'לשבור את השתיקה!' – כנראה מבלי להיות ער להקשרים הפוליטיים הטעונים שנוספו לאחרונה למונח 'שוברים שתיקה' בשיח הציבורי הישראלי. כואב לראות את רצונם הטוב ועבודתם המסורה של אנשים כאלה מנוצלים בצורה פוליטית צינית לקידום מפעל ההתנחלויות".

> ליהודים אסור לשחק באש עלילות הדם

 

 

 

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מחאה של רבנים מול מחסום ארז (צילום: אורן זיו)

ההתעלמות מהסבל בעזה מנוגד למסורת היהודית. מחאה של רבנים מול מחסום ארז (צילום: אורן זיו)

רבניות הפגינו נגד ההרעבה של עזה. "היהדות דורשת לתת אוכל לרעבים"

אמריקאים וישראלים מארגון "רבנים למען הפסקת אש" ערכו צעדת מחאה ביום שישי ליד מעבר ארז בדרישה להכניס מזון לרצועה. "אם למסורת יש משמעות, אסור לתת לאנשים בעזה למות ברעב", אמרה אחת המפגינות. 7 נעצרו

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf