newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

להתעורר מהר ולהקשיב לקולות הפלסטינים אזרחי ישראל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

משהו קורה פה בחצי השנה האחרונה. מאז ומתמיד החברה היהודית לא הייתה קשובה למחאה של פלסטינים אזרחי ישראל, או סתם לצרכים הבסיסיים והיום-יומיים שלהם, אבל בחצי השנה האחרונה המצב נהיה אקוטי. כתבו את זה פה והתריעו גם אלמה ביבלש וגם רון גרליץ בתחית יולי.

הבוקר (שישי) מתפרסמת ב"הארץ" כתבה חשובה של רועי צ'יקי ארד, בה גם פלסטינים אזרחים מי שניסו ומנסים להלחם על חיים משותפים מספרים על האכזבה שלהם מהגזענות הגלויה והסמויה שהם נתקלים בה פעם אחר פעם. מהחקיקה, דרך הקללות, ועד החברים שיום אחד מבלים יחד ויום אחרי זה לובשים מדים והולכים לשרת את המשטר הצבאי בשטחים.

בכתבה אחרת באותו גיליון, ג'קי חורי עוסק ביוזמה לריצה ברשימה משותפת (או שתיים) לחד"ש, בל"ד ורע"מ-תע"ל. בין היתר מופיעה שם אמירתו של ד"ר ניהאד עלי, ממכללה האקדמית גליל מערבי ומאוניברסיטת חיפה, שאומר כאם חוק הלאום היה עובר "הייתה יוצאת קריאה ברורה, כולל ממני, להחרים את הבחירות. אי אפשר להשתתף בבחירות במדינה שקובעת בחוק יסוד מי אזרח סוג א' ומי סוג ב'".

כל אזרח יהודי בישראל צריך לקרוא את האמירות האלה של ד"ר עלי ושל המרואיינים כתבתו של צ'יקי ארד. לקרוא ולהבין כמה קרובים אנחנו לקריסה מוחלטת של הניסיון לגשר על פערים ולבנות חברה משותפת בכלים פרלמנטריים וחוץ פרלמנטריים. להבין שההחלטה אם בל"ד יוכלו לרוץ בבחירות, מה יעלה בגורלה של חנין זועבי, העלאת אחוז החסימה, יוזמות כמו חוק הלאום, הירי בכפר כנא ועוד – הן לא רק שאלות טכניות קטנות אלא נקודות של שבר ומשבר. אלה דברים שחייבים להביא בחשבון כשהולכים לקלפי ב-17 למרץ.

> ההתקפה על ערבים היא תגובת נגד דווקא להשתלבותם בחברה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

"לא למות רעבים. זה כל מה שאנחנו מקווים לו עכשיו"

המצור הישראלי ההדוק על צפון רצועת עזה והיחס המקל שמקבלות כנופיות שבוזזות את משאיות הציוד הובילו למחסור חמור במזון ולזינוק חד במחירו. הרעב חמור במיוחד בצפון, אבל מורגש גם בשאר חלקי הרצועה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf