תמונות השבוע: עזה מנסה לחזור לחיים מבין ההריסות
צלם אקטיבסטילס בעזה על שבוע של הפסקת אש ברצועה: איך נמשכים החיים אחרי יציאת הכוחות הישראליים וניידות השידור במקום שרבע מתושביו הפכו שוב לפליטים
צילומים וטקסט: באסל יאזורי
אנשים בעזה מרגישים לגמרי אבודים וללא תחושת ביטחון. הם לא יכולים להבין את מה שקרה, ולא יכולים לחזות מה עלול לקרות בימים הקרובים.
אנשים שבתיהם נהרסו שוהים בבתי ספר של האו״ם. אלו שבתיהם עדיין עומדים, שלמים או פגועים, חזרו לחיות בהם, בלי לדעת כמה זמן הם יכולים להישאר. רבים חזרו לבתי הספר בגלל חשש שהפסקת האש מסתיימת.
בבית חאנון אנשים ללא מעש רק מחכים לשמוע חדשות. הם לא מנקים את בתיהם או חוזרים לשגרת היומיום. הם חזרו לבתים שלהם, רק כי החיים כל כך רעים בבתי הספר.
> הקשיבו: כך נשמע פס-הקול של החיים בעזה

גבר פלסטיני מסתכל לכיוון חורבות בית חאנון, צפון רצועת עזה, 11 באוגוסט, 2014. על פי נתוני האו״ם, בזמן ההתקפה הנוכחית נהרסו או ניזוקו קשה 16,800 בתים ברצועת עזה. 370 אלף בני אדם שנעקרו מבתיהם שוהים בבתי ספר של אונר"א, במקלטים ממשלתיים ואצל משפחות מארחות. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

תושבים מביטים במקום בו נפלה פצצה, בית חאנון, צפון רצועת עזה, 11 באוגוסט, 2014. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

תושבים שהתפנו מבתיהם גרים באוהלים מאולתרים בבית החולים שיפא. עזה, 9 באוגוסט 2014. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

עקורים פלסטינים מנסים להמשיך בפעילות חיי היום יום, בית החולים שיפא, 9 באוגוסט 2014. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
לתמיכה בשיחה מקומית