תמונות החודש: חלומות על חירות
מיום האישה עד יום האדמה. מהבחירות עד צעדת ההכרה. מעזה לגדה המערבית, מהנגב ליפו ותל אביב. ממאבק לעצמאות לאומית ועד מאבק לתעסוקה הוגנת. חודש של מסע בעקבות חירות
צילמו: אחמד אל-באז, פאיז אבו-רמלה, יותם רונן, אכרם דרווישי, אן פאק, אורן זיו, קרן מנור, מרייקה לאוקן. עריכה: אנקה מירקין

נער פלסטיני רוכב על סוס באזור "סי" בבקעת הירדן, 13 במרץ, 2015. אזור סי נמצא תחת שליטה ישראלית מלאה, ולפלסטינים אסור לבנות או לשתול שם ללא אישור. כיום קיימות 27 התנחלויות בבקעת הירדן, שמהווה 28 אחוז מכלל השטחים הכבושים (אקטיבסטילס)

משתתפות במרתון הפלסטיני השלישי רצות סמוך לחומת ההפרדה בבית לחם, 27 במרץ, 2015. כ-3,200 פלסטינים וזרים השתתפו במרתון השנתי, תחת הכותרת "הזכות לחופש תנועה". (אקטיבסטילס)

חברי כנסת ותושבי הנגב צועדים על הכביש המוביל מהכפר ואדי אל נעם לעבר באר שבע ביום הראשון לצעדה לירושלים, בקריאה להכרה ב-46 הכפרים הבדואים הלא מוכרים בנגב, 26 במרץ, 2015. (אקטיבסטילס)

פועלי כי"ל מפגינים נגד התוכנית לפיטור מאות עובדים, ליד משרדי החברה בתל אביב, 10 במרץ, 2015. (אקטיבסטילס)

חנין זועבי, חברה ברשימה המשותפת, נושאת דברים במהלך כנס בחירות של הרשימה ביפו, 14 במרץ, 2015. (אקטיבסטילס)

פעילים פלסטינים שותלים עץ זית במסגרת יום נטיעות לזכרה של רייצ'ל קורי סמוך לכפר קריות, 15 במרץ, 2015. קורי הייתה פעילה אמריקאית אשר נדרסה על ידי בולדוזר צבאי בזמן שניסתה לחסום בגופה הריסת בית באזור רפיח, עזה, ב- 2003.(אקטיבסטילס)

חיילים מתעמתים עם נשים פלסטיניות במהלך ארוע נטיעות עצי זית לזכרה של רייצ'ל קורי סמוך לכפר קריות, 15 במרץ, 2015. שני פעילים נעצרו במהלך הנטיעות. (אקטיבסטילס)

צעיר פלסטיני קופץ באויר בזמן שתותח מים צבאי יורה עליו מים, במהלך ההפגנה השבועית נגד הכיבוש בכפר קדום, 13 במרץ, 2015. (אקטיבסטילס)

תאמר נאפר מהלהקה הפלסטינית דאם שר על הבמה במהלך ארוע נגד הריסת בתים ובעד הכרה בכפר דהמש הסמוך ללוד, 14 במרץ, 2015. הארוע התקיים יומיים לפני דיון על עתיד הכפר בבג״צ. במהלך העשור האחרון נלחמים התושבים על ההכרה בכפרם. (אקטיבסטילס)

מפגינות מפנות את חברתן שנפצעה במהלך צעדת יום האישה הבינלאומי, סמוך למחסום קלנדיה, 7 במרץ, 2015. (אקטיבסטילס)

תמונה של עבדאללה אל מג'דלאווי מונחת בין הריסות ביתו בג'בליה, עזה, 19 במרץ 2015. עבדאללה (13) נהרג בהפצצה שהתרחשה ללא כל התראה מוקדמת ב-3 באוגוסט 2014. יחד איתו נהרגו אחיו עבדל רזאק (19) ושני בני דודיו ראוון (9) ומחמוד (8). (אקטיבסטילס)

חיילים עוצרים פעיל ישראלי במהלך פעולה ישירה לעצירת הפקעת אדמות מזרחית לירושלים, סמוך לאל-עזרייה, 17 במרץ, 2015. (אקטיבסטילס)

סולימן אבו דרוג' וילדיו עומדים ליד מה שמשמש להם כיום כמקלט זמני למגורים בכפר זווידה בעזה, 17 במרץ, 2015. חמישה מבני המשפחה נהרגו במהלך ההתקפה הישראלית בקיץ 2014, מתוכם שני ילדים. המשפחה מתגוררת במקלט זמני שהוקם סמוך לביתם הרוס. חצי שנה לאחר הפסקת האש עדיין כ-100,000 פלסטינים עקורים בעזה. (אקטיבסטילס)

מוצרי מזון של חברת שטראוס מושמדים לאחר שהוחרמו בעיר שכם, 11 במרץ, 2015. פעולת החרמת ושריפת המוצרים הישראלים התרחשה כחלק מתוכנית החרם הפלסטינית, אשר הוכרזה בעקבות הקפאת הזרמת הכספים מישראל לרשות הפלסטינית (אקטיבסטילס)

פעילים פלסטינים ובינלאומיים משתתפים בארוע הזדהות עם חקלאים פלסטינים באזור ואדי קנה, 20 במרץ, 2015. חמישה ימים קודם לכן קיבלו חקלאים באזור צו צבאי המורה על עקירת 123 עצי זית. ואדי קנה מוקף בשבע התנחלויות, והמדינה מנסה לגרש את החקלאים הפלסטינים משטח הוואדי (אקטיבסטילס)

פתיחת התערוכה ״חלומות פשוטים״ של האומן הפלסטיני ראאד עיסא בגלריית אלטיק בעזה, 23 במרץ, 2015. בתערוכה הוצגו גם עבודות שניזוקו בעקבות הפצצת ביתו בקיץ 2014. (אקטיבסטילס)

וואהל אל-נמלה, 26, עולה במדרגות ביתו ברפיח, עזה, 18 במרץ, 2015. בני משפחת אל-נמלה ברחו מביתם בזמן ההתקפה הישראלית בקיץ 2014 ונפגעו מטילים כ-600 מטר מביתם. שלושה מבני המשפחה נהרגו- אחיו של וואהל, יוסף ואישתו וואלה, ואחותו בת ה-11, אנגם. וואהל נפצע אף הוא בהפצצה, אישתו איבדה את 2 רגליה ובנם בן ה-3 איבד אף הוא חלק מרגלו השמאלית. (אקטיבסטילס)

הלוויתו של עלי סאפי במחנה הפליטים ג'ילזון, 26 במרץ, 2015. סאפי, בן 20, נורה בנשק חי על ידי חיילים במהלך עימותים סמוך למחנה הפליטים ב-18 במרץ. הוא פונה לבית החולים ברמאללה ומת מפצעיו אחרי שבוע. (אקטיבסטילס)

פעילה מקבוצת ה"לא נחמדים-לא נחמדות" תולה פוסטרים נגד התבטאויותיו הגזעניות של אמיר חצרוני נגד מזרחים, תל אביב, 23 במרץ, 2015. על הפוסטרים שתלו הפעילות מופיעה תמונתו של חצרוני עם דרכון אירופאי ולצידו משפט במרוקאית: "משא בלא רז'עה!" שמשמעותו: "תלך בלי לחזור!". (אקטיבסטילס)
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן