newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הסרט הפלסטיני-ישראלי "ג׳נקשן 48" זכה בפרס בחירת הקהל בפסטיבל ברלין

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הנהלת פסטיבל הסרטים הבינלאומי בברלין הודיעה היום (שבת) כי הסרט הפלסטיני-ישראלי, مفرق Junction48 ג׳נקשן 48, בבימויו של אודי אלוני, זכה בפרס "בחירת הקהל" לסרט עלילתי. הסרט נבחר מבין עשרות הסרטים שהוקרנו בפסטיבל.

הסרט, בהשראת סיפור חייו של הראפר הפלסטיני תאמר נפאר (שגם מככב בסרט, וכתב את התסריט ביחד עם אורן מוברמן) עוסק במציאות הקשה של הפלסטינים בעיר לוד. הוא הוצג במסגרת קטגורית ״פנורמה״ היוקרתית של הפסטיבל.

בתגובה לזכיה, מסר במאי הסרט' אודי אלוני' לשיחה מקומית כי: "פרס הקהל בברלין בשבילי הוא הפרס הכי מרגש שיכולתי לבקש, גם כיוצר אמנות וגם כאיש עם מחויבות פוליטית. בעיקר כשהוא יוצא במקביל עם ביקורת מרגשת בעיתון הכי מרכזי בעולם דובר הערבית (מוקדם יותר היום התפרסמה ביקורת מפרגנת כלפי הסרט בעיתון הידוע "אלקודס אלערבי". ר.י.). היכולת של הסרט שלנו לספר את סיפורם של הדור השלישי של פלסטינים 48 לקהלים כל כך שונים מרגש אותי במיוחד. בא לי שהערבים ינהרו באוטובוסים לראות את הסרט".

תאמר נפאר, כוכב הסרט, התיחס גם הוא לזכיה ואמר כי "מבלי לשכוח את 'התאונות שמאחורי', כמו שכתבת (בפוסט נפרד. ר.י), אני נרגש, גאה ושמח. הזכיה הזו מוקדשת לכל מי שהיה מעורב בפרויקט הזה, וכמובן לנו הפלסטינים, לשכונות שלנו וללוד".

> מהשכונה בלוד לשטיח האדום בברלין: מסע של גאווה

כרזת הסרט ג'נקשן 48

כרזת הסרט ג'נקשן 48

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

"לא למות רעבים. זה כל מה שאנחנו מקווים לו עכשיו"

המצור הישראלי ההדוק על צפון רצועת עזה והיחס המקל שמקבלות כנופיות שבוזזות את משאיות הציוד הובילו למחסור חמור במזון ולזינוק חד במחירו. הרעב חמור במיוחד בצפון, אבל מורגש גם בשאר חלקי הרצועה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf