newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פסאודו קידמה: למה אתם לא רוצים את מונסנטו באוכל שלכם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

משרד המדען הראשי פרסם אתמול צילום מחוייך של המדען הראשי, אבי חסון, בפגישה עם ראשי התאגיד מונסנטו. הידיעה שפורסמה מדברת על הסכם טכנולוגי בין מדינת ישראל לתאגיד הרב לאומי. יש שם כמה משפטים על ישראל ועל היותה פורצת דרך בתחום הביו טכנולוגי. על השולחן בקבוק מים מינרלים ועוד איזשהו מיץ כתום סינתטי.

מחר אני אמור לעבור בהפגנה שגרתית כאן בדיסלדורף מול מונסנטו. ההפגנות האלו הן כבר שיגרה ברחבי העולם. אין ויכוח אצל אנשי האוכל, אנשי הזרעים, חקלאים, פעילים סביבתיים ועוד על הנזק העצום של מונסנטו לחקלאים ולכולנו. חקלאים בכל העולם נאלצים לקנות זרעים עקרים ומהונדסים בכל שנה מחדש ולא להעביר אותם בכל שנה כפי שנהגו. יוזמות נהדרות של בנקי זרעים בכל העולם כבר מתחילים אלטרנטיבה לענקיות הזרעים השונות.

אך בישראל משרד המדען הראשי, אולי מושג שמייצר שבריר מחשבה על קידמה, נפגש אתמול עם אנשי מונסנטו וחתם איתם על הסכם שיתוף פעולה. כמו מדינת עולם שלישי.

אך זאת יש להבין: קידמה אינה מספר בטבלה. קידמה היא מערכת מורכבת של תרבות. העובדה שישראל "חלוצה" בחקר הביו טכנולוגי, לא מעידה על איכות הירקות והפירות שלה. להיפך בדרך כלל. אין פה מעשה חלוצי או פורץ דרך, הקידמה במקום הזה היא לא בהכרח חזרה אחורה אך היא גורמת להריסה של הטבע בעבור חופן שורות סטטיסטיות ורווחים מבוקרים.

זו מלחמה ישנה, מלחמת הזרעים. יש משהו ילדותי ולא מתוחכם בחשיבה שכל מעשה טכנולוגי יש בו מן הקידמה. מין מגושמות בקביעת השיח התרבותי. הדבר מצטרף לחוסר התקצוב של תרבות, לחוסר ההבנה של התרבות בבניה של קידמה או התפתחות אמיתית. אני רואה את הידיעה של המדען הראשי ומבין שהדרך עוד רחוקה להפגנות ספונטניות מול ה׳טכנולוגיה׳. ישראל עוד רחוקה מהמקום האוביקטיבי של תרבות מקומית. אולי שווה להתחיל עכשיו.

לקריאת ראיון עם מארי מוניק רובין, עיתונאית צרפתיה, על זרעים ומונסנטו.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

"תמיד היה לחץ של סטודנטים מקבוצות רדיקליות נגד מרצים, אבל לאחרונה זה הקצין". סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים בתמיכה בצבא ונגד פרופ' שלהוב-קיבורקיאן, 17 במרץ 2024 (צילום: חיים גולדברג / פלאש90)

פרשת שלהוב-קיבורקיאן: "תקדים מסוכן, לערבים ויהודים כאחד"

מעצרה של פרופ' שלהוב-קיבורקיאן נתפס בקרב עמיתים פלסטינים כחציית קו אדום, שבאווירה הפוליטית המקומית והעולמית עלולה להשליך לא רק עליהם, אלא על האקדמיה הישראלית כולה  

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf