newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מרפיח עד ביירות: הפלסטיניות יוצאות למאבק באלימות נגד נשים

طالعات-טאלעאת-יוצאות, יוזמה של נשים פלסטיניות, מארגנת ביום חמישי הפגנות ב-11 מוקדים שונים בישראל ומחוצה לה, תחת הכותרת "אין מולדת חופשיה בלי נשים חופשיות". בעמוד הפייסבוק של היוזמה נכתב: "אנחנו יוצאות לרחובות ונושאות על כתפינו את נושא שחרור הנשים"

מאת:

طالعات-טאלעאת-יוצאות – יוזמה חדשה של נשים פלסטיניות וערביות, מפגינה בקול רם נגד אלימות נגד נשים – תופעה שרק גדלה והולכת בחברה הפלסטינית. או שאנחנו פשוט שומעים עליה יותר מכיוון שנשים מעזות יותר היום לדבר על התופעה, לאחר שנמאס להן לטאטא אותה מתחת לשטיח, נמאס להן לשתוק.

ביום חמישי הקרוב תתקיים הפגנה ראשונה מסוגה של היוזמה "טאלעאת" ב-11 מוקדים שונים. ההפגנה הראשונה תתקיים בעיר רפיח ברצועת עזה ב-11 בבוקר. בהמשך תתקיים הפגנה בעיר רמאללה בשעה חמש בערב. בחמש וחצי יתקיימו הפגנות במזרח ירושלים, בכפר אלגש גוש חלב ובברלין. בשש תתקיים הפגנה בחיפה. בשבע בערב יתקיימו הפגנות ביפו, בנצרת, בטייבה, בעראבה ובביירות.

אזהרה: אלימות משפחתית
"אמא? אמא? מה אתה עושה כאן? תע… תעזוב אותי. תעזוב אותי. אמא. תצא החוצה"

ההפגנות יתקיימו תחת הכותרת "אין מולדת חופשייה בלי נשים חופשיות". המארגנות מציינות כי מתחילת השנה נרצחו 28 נשים פלסטיניות על ידי קרוב משפחתן, בין אם זה אב, אח או בעל.

היוזמות מתארגנות כבר יותר מארבעה חודשים. דף הפייסבוק שמוקדש למחאה נפתח באמצע מאי, ורק בשבועיים האחרונים התחיל להפיץ את ההודעה על ההפגנה הראשונה. כיום יש לו יותר מ-3,000 עוקבים.

בהצהרת הכוונות של היוזמות נכתב כי ההתארגנות באה למחות על "הרצח של אסראא ג'ריב ו-28 נשים פלסטיניות, ורצח של נשים לבנוניות, סוריות, ופליטות פלסטיניות רבות שנרצחו בדם קר. החברה הפטריאכלית לא מבדילה בין הגוף שלנו לבין זכותנו לחיות. אנחנו רוצות להילחם ולהתנגד לאלימות היומיומית ולבנות גשר של סולידריות. אנחנו יוצאות לרחובות ב-26 לחודש, ונושאות על כתפינו את נושא שחרור הנשים.

"המסר שלנו: ביטחון וכבוד לנשים הפלסטיניות. פלסטין היא לא רק בעיית הנשים, אלא היא עניין מהותי בלב השיח הפוליטי. בפעילות למען השחרור הפלסטיני, אין מולדת חופשייה בלי נשים חופשיות".

בעמוד של ההפגנה בביירות נאמרו דברים דומים, אבל עם תוספת: "אנחנו יוצאות נגד הגזענות והאפליה שהפלסטינים סובלים ממנה בלבנון. אנחנו יוצאות על מנת לבנות חברה פלסטינית בטוחה בגלות ומכילה לכל בני המשפחה. אנחנו יוצאות על מנת לבנות גשרים פלסטיניים-לבנוניים, נגד האלימות והרצח של נשים, נגד הפטריאכליות בלבנון ובכל מקום, נגד הכיבוש ונגד האימפריאליזם".

היוזמות קראו לנשים לצאת להפגין, והזמינו אותן לשנות את תמונות הפרופיל שלהן בפייסבוק לטאלעאת. באופן מפתיע, גברים פלסטינים רבים הצטרפו ליוזמה והחליפו גם הם את תמונת הפרופיל שלהם.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf