המסע הנצחי של הילד בנימין בארץ יצורי הפרא

ביום שאחרי שלטונו של נתניהו נשאל את עצמינו איך הסכמנו להיות ניצבים במחזה האימה שהוא כתב וביים פה במשך שנים. עד אז, הוא ימשיך לרכוב על הפחדים הקמאיים ביותר שלנו

מאת:

איפה אתם רואים מפלצות? שאל חוקר המשטרה הבריטי

איפה לא? ענה הילד בנימין 

(מתוך "האוטוביוגרפיה של שרלוק הולמס”, שפגש את נתניהו בלונדון של סוף המאה ה 19 והתפעל כל כולו).

**

זה לא מסע קצר או נעדר קשיים, אבל כשאדם מגיע למצב של שחרור מהיאדה יאדה שנוהגת הקבוצה שלו לספר, הוא יכול להפיק את מירב האפקט הבידורי וההנאה הקומית מהשיחה התרבותית שמתנהלת סביבו.

הוא יכול לזהות, למשל, את הדינמיקה של הילד המאותגר בנימין, שעובד תמיד באותה שיטה, אותה צמצמתי למחזה קצר, לנוחיות קוראי:

בנימין: תראו מפלצת!

קהל: לאאאאא! דיי! פחדדד!

בנימין: צפו בי הורג את המפלצת!

קהל: די! אתה מדהים! אתה עוצמתי!

אנשים נורמליים: לא הייתה מפלצת.

בנימין: בוגדים.

קהל: יא איזה בוגדים. להרוג אותם. הם המפלצת.

וחוזר חלילה.

עכשיו, למה אנשים מתפתים להשתתף בצורה פעילה במחזה של הילד המאותגר בנימין? משתי סיבות:

כי פחד קמאי ממפלצות נטוע עמוק בתודעה האנושית, ומעט אנשים מסוגלים לראות מעליו.

כי יהודים הוכשרו על ידי המורשת התרבותית שלהם להיות מטומטמי חושים מרוב התנשאות ופחד.

צירף של שתי הסיבות האלה – הכשרה ציוויליזציונית לפחד ממפלצות ומורשת תרבותית מטפשת עושים את היהודים בישראל פגיעים מאוד לפרופוגנדה של הפחדה.

הילד המאותגר בנימין מבין את זה.

זה קצת מתחת לכבודם של בני אדם סבירים ונורמליים להתייחס לשטויות המוחלטות והבלתי ראויות למאכל אדם שיוצאות מהמקלדת של לשכת ראש הממשלה וזרועותיה, אבל נקודה אחת בכל זאת.

ביבי

שורש הסכסוך איננו הכיבוש וההתנחלויות”. במשפט הזה מסתכם השקר שמסכם את כל חייו הפוליטיים של בנימין נתניהו. מכיוון שישראלים בעלי מצפון אינם טוענים שהכיבוש רע בגלל שהוא לא מאפשר את פתרון הסכסוך, אלא כי הוא רע לכשעצמו. אין לזה שום קשר לפתרון הסכסוך.

אדם ששודד זקנות צריך להפסיק לשדוד זקנות גם אם הדבר לא יביא לפתרון הסכסוך.

אדם שמתעלל בילדים צריך להפסיק להתעלל בילדים גם אם הדבר לא יביא שלום עולמי.

נתניהו יודע שהוא לא יכול להצדיק את הכיבוש לכשעצמו. אז הוא יוצר קשר כוזב בינו לבין "פתרון הסכסוך”, או "שורש הסכסוך”. אבל הקשר הזה שקרי, והשקר הזה, הגלוי לכל אדם בר דעת, מגלם קריירה פוליטית של 30 שנה של אדם שנוהגים לתאר כמוכשר במיוחד. לא התרשמתי.

אבל יש שקר נוסף במשפט "ההתנחלויות והכיבוש אינן שורש הסכסוך”, שאינו מיועד לקהל ישראלי, אלא לקהל בינלאומי. והשקר הנוסף הוא שנתניהו מעוניין בפתרון הסכסוך. ואם השקר הראשון פשוט אווילי ומשעמם, בשקר השני יש כיעור אנושי יוצא דופן.

כי בנימין נתניהו משקר כשהוא אומר שהוא מעוניין בפתרון הסכסוך. הוא משקר את השקר הזה כל חייו. בנימין נתניהו לא מעוניין בשום פתרון לשום סכסוך, כי פתרון לסכסוך יפרוק ממנו את הנשק הכי חזק שלו: היכולת לשלוט באמצעות הפחדה מפני מפלצות.

בנימין נתניהו לא רוצה פתרון ולא רוצה נורמליזציה כי פתרון ונורמליזציה הולכים נגד ההיגיון הבסיסי שמפעיל אותו. בעולם שאין בו מפלצות, גם אם יש בו בעיות, לנתניהו אין מה למכור. מפלצות מדומיינות וגבורה מפוברקת הן הסחורה היחידה שלו.

> "מפציר בכם לעשות מעשה": דברי מנכ"ל בצלם במועצת הביטחון

איפה הוא רואה מפלצות? איפה לא. ראש הממשלה בנימין נתניהו (אמיל סלמאן/פלאש90)

איפה הוא רואה מפלצות? איפה לא. ראש הממשלה בנימין נתניהו (אמיל סלמאן/פלאש90)

אתמול בערב הוא צייר את מנכ"ל בצלם כמפלצת עבור הקהל במחזה שלו. בנקודה הזו חובה על מי שמסתייגים מהמחזה למלא את חובתם המצפונית כלפי האמנות הרעה הזו: לצעוק בוז, להניף אצבע משולשת ואם בא להם להיות חתרנים במיוחד גם לחשוף את אחוריהם בפני הילד המאותגר עם האצבע על השלטר.

אנחנו לא מתרשמים מהשטויות של נתניהו. הכיבוש הוא עובדה קיימת ועוול נורא שחייב להיפסק. גם הכיבוש וגם היחסים המעורערים בתוך החברה הישראלית יהיו כאן ביום שאחרי הילד המאותגר היושב בראש. אולי אז יזדמנו לנו ישראלים אחראיים ובוגרים שיפסיקו לעבוד בלהפחיד אותנו ולהציל אותנו מהסרטים של עצמם.

> היסטריה מיותרת: החלטת אונסק"ו לא שוללת את קשר היהדות להר הבית

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם. 

לתמיכה בשיחה מקומית

רשויות הכלא התעלמו מבעיותיו הרפואיות במשך חודשים. סמיר אמין ח'וויירה לפני ואחרי מעצרו המנהלי (צילום באדיבות המשפחה)

עיתונאים פלסטינים מספרים על הכלא, "בית קברות לחיים"

מאז 7 באוקטובר ישראל עצרה כמאה עובדי תקשורת פלסטינים. עיתונאים ששוחררו מספרים על תנאי המאסר הקשים, הזנחה רפואית קיצונית וניתוק כמעט מוחלט מהעולם שבחוץ. "הם לא רוצים שיתעדו את מה שהם עושים"

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf