אוניברסיטת תל אביב אסרה על מוקדנים לדבר בערבית
עובדת דוברת ערבית ענתה לפנייתו של סטודנט ערבי למוקד שכר לימוד באוניברסיטה. כשניסה לדבר איתה בשפת אמם הסבירה שהנהלת המוקד אסרה על העובדים לדבר ערבית
סטודנט ערבי שפנה למוקד שכר לימוד באוניברסיטת תל אביב גילה במהלך השיחה שלמרות שהמוקדנית גם היא ערביה – אסור לה לדבר איתו בערבית. המוקדנית הבהירה לסטודנט כי מדובר בהנחיות של הנהלת המוקד.
רביע אגבריה, סטודנט למשפטים שסיים את לימודיו לאחרונה באוניברסיטת תל אביב התקשר אתמול (שני) למדור שכר לימוד באיניברסיטה כדי לסגור ענייני תשלום שנדרש אליהם. את השיחה עם המוקדנית הוא החל בעברית, אולם לאחר שזיהה שהמוקדנית היא ערביה החליט לשאול אותה אם היא דוברת ערבית – שפת האם של שניהם ושל כעשרים אחוזים מתושבי המדינה. בסטטוס שפרסם בפייסבוק סיפר אגבריה שהמוקדנית ענתה לו שהוא צודק, אך היא אינה יכולה לנהל את השיחה איתו בערבית.
אגבריה שהתקומם על האיסור החליט שהוא ימשיך את השיחה עם המוקדנית בערבית מאותו רגע ואילך. לדבריו המוקדנית השיבה לפניותיו, בעברית כמובן, ואמרה כי "אני לגמרי מבינה אותך, אין שום סיבה למנוע ממני לדבר בערבית אבל אלה הם הנהלים".
> מה תעשה הווילה בג'ונגל עם חיות הטרף בעלות האזרחות?
אגבריה כתב: "ביקשתי לדבר עם האחראי על המוקדנית, שיתכבד לתת הסבר מיד מדוע קיים נוהל האוסר על ניהול השיחה בערבית, אף על פי ששנינו דוברי אותה שפה וסתם במקרה לגמרי ערבית היא שפת אמם של כ-20 אחוז מאזרחי המדינה ושל לא מעט סטודנטים ומועמדים לאוניברסיטה התל אביבית הידועה לשמצה בנאורותה". אולם לדבריו הוא לא הצליח לדבר עם עובד בכיר יותר או עם אחד האחראים. מה שכן הציעו לו זה להשאיר את מספר הטלפון שלו כדי שיחזרו אליו בהמשך.
"מאותו רגע לא התעניינתי בהמשך הטיפול בפנייתי טלפונית", ממשיך אגבריה. "ביקשתי סליחה, בערבית, מהעובדת עלומת השם שפוחדת לאבד את מקום עבודתה ונאלצת לדבר בעברית איתי ולחפות על גזענותם של נותני ההוראות, וניתקתי".
מאוחר יותר יצר אגבריה קשר עם ידידה שעבדה במוקד שכר הלימוד. זו סיפרה לו כי לאחר תקופה ארוכה בה עבדה במקום היא התבקשה שלא לדבר יותר בערבית בזמן העבודה. היא סרבה להיענות לדרישה. לדבריה לאחר שניסתה לפנות כדי לשנות את הנוהל מול מנהל המדור ולא נחלה הצלחה, החליטה לעזוב ביוזמתה את עבודתה.
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
לתמיכה בשיחה מקומית