newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לתת פנים לקורבנות: "חמש מצלמות שבורות" לצפייה חופשית

הבמאי גיא דוידי החליט לפתוח לצפייה את סרטיו "חמש מצלמות שבורות", "רגשות מעורבים" וזרמים קטועים", בעקבות הריגתו של הנער איסלאם וואל בורנאט על ידי חייל ישראלי. אולי זה יסייע לדור חדש להתוות דרך נועזת ויצירתית למאבק, שתגן על מפגינים פלסטינים כמו איסלאם

מאת:

אתמול (שלישי) נורה למוות איסלאם וואל בורנאט על ידי חייל ישראלי בנשק חי, בדם קר. נער בן 16, לא חמוש, שלא היווה איום על אף אחד. הוא נורה רק מכיוון שהשתתף בהפגנה כנגד הכיבוש והדיכוי של עמו. כעת הוא עוד מספר בסטטיסטיקה של קטינים שנהרגים בשטחים על ידי חיילי הכיבוש האכזרי.

אלא שהפעם זה קרוב. משפחת בורנאט היתה חלק מהלב הפועם של הקשר בין פעילי שלום ישראלים לתושבי הכפר בלעין.

וואג'י, סבו של איסלאם, שרבים מהפעילים מכירים, היה מארח אותנו בנדיבות, מלמד אותנו ערבית עם טעימות מפירות עבודתו הקשה בשדות. סבתו, אינתיסאר בורנאט, היתה מארחת אותנו עם מטעמים ותה בסוף יום שישי, כשההפגנה החלה להתפזר. שניהם תועדו בסרטו של שי כרמלי פולק "בלעין חביבתי" ובסרטי הראשון "זרמים קטועים".

ג'יבריל, בנו של עימאד בורנאט – שותפו של דוידי ליצירת הסרט, שהיה בן כיתתו ובן גילו של איסלאם בורנאט (צילום: עימאד בורנאט, מתוך הסרט "חמש מצלמות שבורות")

ג'יבריל, בנו של עימאד בורנאט, שותפו של דוידי ליצירת הסרט – שהיה בן כיתתו ובן גילו של איסלאם בורנאט (צילום: עימאד בורנאט, מתוך הסרט "חמש מצלמות שבורות")

אני עצוב שהקשר שלנו והמחוייבות שלנו לכפר ולמשפחה כפעילים ישראלים לא צמחו והיכו שורש בחברה הישראלית. לאחר כל הסרטים שנעשו ואלפי הישראלים שהגיעו לאורך השנים לבילעין, ביום הזה אני מרגיש את תחושת הכשלון מצד אחד, וגם את הזכות בכך שיש לי פנים לקורבנות הפלסטינים, על רקע היקף המוות של פלסטינים בעזה ובגדה בעת שגדל מיום ליום.

החלטתי לפתוח את סרטי בימים אלו לצפייה חינם. אולי זה יסייע למישהו לתת פנים לטרגדיה, או יסייע לעוד נער או נערה להעיז לסרב ולא להתגייס לצבא כובש. אולי דור חדש יתווה דרך לצורת מאבק זו שהיא נועזת ויצירתית אף יותר, ושברמה הפרקטית גם תגן על מפגינים פלסטינים כמו איסלאם במאבקם הצודק מול הכוחות האפלים של הכיבוש.

חמש מצלמות שבורות (כתוביות ערבית/אנגלית)

חמש מצלמות שבורות (כתוביות ערבית/עברית)

רגשות מעורבים (כתוביות עברית/אנגלית)

זרמים קטועים (כתוביות ערבית/אנגלית)

זרמים קטועים (כתוביות ערבית/עברית)

סרטון קצר שערך הבמאי שי כרמלי פולק שבו צילומים של הנער שנורה למוות

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם. 

לתמיכה בשיחה מקומית
בניית בית המקדש במקום הפולחן הקיים היא חלק מהמאפיינים של תרבות העליונות היהודית החדשה. מטרייה עם כיתוב "המשיח" בירושלים, נובמבר 2020 (צילום:אוליביה פיטוסי / פלאש90)

בניית בית המקדש במקום הפולחן הקיים היא חלק מהמאפיינים של תרבות העליונות היהודית החדשה. מטרייה עם כיתוב "המשיח" בירושלים, נובמבר 2020 (צילום:אוליביה פיטוסי / פלאש90)

מהפכת העליונות היהודית דוהרת ותוקפת מתנגדים מבית ומחוץ

הציונות, שקמה בעצמה כמהפכה, הולידה מהפכת המשך: העליונות היהודית. היא מייחסת למשטר הישן רפיסות ומבקשת להמיר את היהדות הקלאסית ביהדות בית מקדש. אויביה אינם רק פלסטינים, אלא גם יהודים המתנגדים לה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf