newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עשרות מפגינים בכיכר ציון: ירושלים לא שותקת לגזענות

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עשרות מפגינות ומפגינים התאספו הערב (רביעי) למשמרת מחאה בכיכר ציון בירושלים. ההפגנה, ביוזמת קבוצת "ירושלים לא שותקת לגזענות", התארגנה במחאה על הגזענות הגואה והאלימות הגוברת בעיר. המפגינים ציינו כי כיכר ציון הפכה למעוז פעילות של ארגון להב"ה ושל חסידי כהנא, ולכן אין להפקיר את הרחוב לפעילות גזענית.

הפגנת "ירושלים לא שותקת לגזענות" בכיכר ציון. צילום: רענן שמש-פורשנר.

הפגנת "ירושלים לא שותקת לגזענות" בכיכר ציון. צילום: רענן שמש-פורשנר

בהפגנה הערב הופנתה אצבע מאשימה נגד עיריית ירושלים ונגד ראש העירייה ניר ברקת: "ראש עירייה שאינו יוצא נגד גזענות תומך בהתפשטותה", נכתב בהזמנה להפגנה. במקום לפעול להנמכת הלהבות, טענו המפגינים, העירייה מגבירה את רדיפת תושבי עיר המזרחית – בעוד שבמערב העיר פועלות ללא הפרעה קבוצות גזעניות ואלימות.

> מפגינים בביתו של ניר ברקת: העירייה מפעילה ענישה קולקטיבית

המפגינים: "ראש עירייה שאינו יוצא נגד גזענות תומך בהתפשטותה". צילום: רענן שמש-פורשנר.

המפגינים: "ראש עירייה שאינו יוצא נגד גזענות תומך בהתפשטותה". צילום: רענן שמש-פורשנר

בכרוז שחילקו המפגינים נכתב: "אנחנו מפסיקים לשתוק לניר ברקת. מול האלימות המסלימה חשוב יותר מתמיד לצבוע את העיר בצבעים שלנו – של שותפות ושוויון. בואו ביחד נבהיר את המסר: ירושלים לא שותקת לגזענות!"

הפגנת-נגד של ארגון להב"ה ופעילי "כהנא חי". צילום: רענן שמש-פורשנר.

הפגנת-נגד של ארגון להב"ה ופעילי "כהנא חי". צילום: רענן שמש-פורשנר

מול ההפגנה התארגנה הפגנת-נגד של פעילי להב"ה ו"כהנא חי", שתי ההפגנות התפזרו ללא מקרי אלימות.

> הלחי השנייה: פעילי השמאל שמתארגנים להגנה מאלימות הימין

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf