newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אלוף במיל' ישראל זיו בתגובה לתחקיר שיחה מקומית: בדרום סודאן אני עוסק רק בפרויקט חקלאי

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הפוסט נכתב בשיתוף עם נדב פרנקוביץ' ויעל מרום

לפני כשבועיים פרסמנו כאן תחקיר מקיף על המעורבות של חברות ישראליות בדרום סודאן. במסגרת התחקיר עלה שחברת גלובל סי.אס.טי, בבעלות אלוף במיל' ישראל זיו, חתמה גם היא לאחרונה על הסכם עם ממשלת דרום סודאן. בחברת גלובל, חברה שעיקר עיסוקה בשנים האחרונות בייעוץ ביטחוני, אומרים שעסקי החברה במדינה כוללים אך ורק פרויקט חקלאי. מצד שני, בכתבה הצגנו גם מספר עדויות שהגיעו לידינו שמצביעות על האפשרות שהחברה דווקא כן עוסקת בתחום הביטחוני בדרום סודאן.

למרות נסיונות מרובים לקבל את התייחסותם, חברת גלובל CST וישראל זיו לא מסרו תגובה עד מועד פרסום הכתבה. לאחר הפרסום פנה אלינו זיו באמצעות עורך דינו, משה כאהן, ודרש שנסיר את הכתבה במלואה, ולא יגיש נגדנו תביעה בגין לשון הרע. איום זה עדיין תלוי ועומד. לאחר התכתבות קצרה, ומבלי להסיר את האיום, מסר עו"ד כאהן את התגובה הבאה לפרסום:

תגובה ישראל זיו

יש לציין כי בניגוד לטענותיו של כאהן, על כתבה זו חתומים שני כותבים בשמם הגלוי, ולמר זיו ולחברת גלובל ניתנו הזדמנויות רבות להגיב לכתבה, באמצעות פניות במייל, טלפון והודעות טקסט.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf