newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בבת ים ובגני תקווה החליטו: מוציאים את הטאבלטים מבתי הספר

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביום שישי סיפרנו על מחאת הורים בהוד השרון נגד הכנסת טאבלטים לבתי הספר היסודיים. והנה התבשרנו כי בעיר בת ים, שאימצה את מיזם הטאבלטים של משרד החינוך בתיכונים ובחטיבות הביניים, התקבלה החלטה דרמטית בבי"ס חשמונאים – לסגת מהפרויקט ולחזור ללמוד באמצעות ספרים.

מפרוטוקול ישיבה שהתקיימה בעניין, ומכתב של בית הספר להורים, עולה שלאחר ארבע שנות התנסות התברר שהמיזם אינו מספק את הסחורה. מחירי המכשירים עולים, יש קושי לתחזק את התקלות הרבות במכשירים, אין מספיק תכנים ותוכניות המותאמות לסביבת הרשת ואין ניצול משמעותי של המכשירים והתכנים להוראה וללמידה. בין השאר נכתב: "אנו לא פוסלים את האפשרות ללמידה באמצעות טאבלטים ומחשבים בעתיד, לכשיינתן מענה הולם הן להורים, הן לתלמידים והן לצוות בתי הספר".

בתוך כך, גם מערכת החינוך בגני תקווה יוצאת לדרך חדשה. במכתב שהופץ לתושבים היום (רביעי) נכתב: "כחלק מהתפישה החדשה – יהפכו בתי הספר היסודיים גנים ורביבים לבתי ספר ללא קרינה, תשתית האינטרנט בהם תוחלף לתשתית קווית והוצאת הטלפונים הסלולריים ממרחבי הלימוד. תלמידי כיתות ה' ילמדו במעבדות מחשבים ולא ירכשו מחשבים ניידים".

* תודה על העדכון לעורכי עמוד הפיסבוק: 'ניסוי לא מבוקר' שיח הורים על מיזמי מחשוב בבתי ספר.

> הורים נגד טאבלטים בכיתות: "מטמטמים את הילדים שלנו"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf