newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עשרות מפגינים בביתו של ניר ברקת: העירייה משתמשת בענישה קולקטיבית נגד תושביה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כמה עשרות מפגינים התאספו מתחת לביתו של ניר ברקת בשכונת בית הכרם הערב (רביעי) במחאה על מדיניות העירייה בירושלים המזרחית.

המפגינים פנו בדברים ובפלאיירים לשכניו של ברקת עם המסר: כל עוד לתושבי ירושלים המזרחית לא יהיה שקט – גם לניר ברקת לא יהיה שקט, וכך גם לשכנים, שייאלצו לסבול מענישה קולקטיבית.

מטרת ההפגנה הייתה למחות על החלטתו של ברקת מהימים האחרונים להגביר אכיפה במגוון תחומים במזרח העיר כצורה של ענישה קולקטיבית וככלי לדיכוי ההפגנות וזריקות האבנים. המפגינים בבית הכרם, מצויידים בתופים וחצוצרות, אמרו לשכניו של ברקת שהענישה בדמות להקת מרעישים בשעת ערב היא כאין וכאפס למה שעושה ראש העיר ירושלים לתושבים הפלסטינים.

בין קריאות המפגינים נשמעו הסיסמאות ״הגזענות והשנאה מתחילים בעירייה״, ״השקרים של השלטון לא יבואו ביטחון״ ו״עירייה גזענית, סכנה בטחונית״. בכמה נאומים ציינו המפגינים כי ניר ברקת שותף לאחריות לפלישת המתנחלים לסילוואן, לאלימות הקשה בה נוקטת המשטרה, להריסות הבתים ועוד.

> בהר חומה מקדמים בנייה, ובצור באהר השכנה נלחמים על תשתיות ביוב

> מבטחי הרכבת הקלה: לא אחריותנו להגן על פלסטינים ופעילי שמאל מפני כהניסטים

עשרות מפגינים מחוץ לבית ניר ברקת (יעל מרום)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf