newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב שוחררה אחרי 74 יום בכלא

אחרי חמש תקופות מאסר שונות, ריצ'י-יהב קיבלה פטור מוועדת מצפון. "אני מקווה שמעשה הסירוב שלי ישפיע על אופי העתיד שאליו אנחנו שואפים", אמרה בצאתה מהכלא

מאת:

סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב, בת 18 ממבשרת ציון, שוחררה מכלא 6 אחרי מאסר של 74 יום. הצבא פטר אותה משירות בפטור שניתן לה על ידי ועדת מצפון.

סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של מסרבות)

סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של מסרבות)

עם שחרורה מהכלא אמרה ריצ'י-יהב: "התקופה בכלא היתה לא פשוטה, אבל אני מאמינה שכל מעשה שעשוי לקדם אותנו לקראת עתיד יותר שוויוני וצודק הוא חשוב ומשמעותי. התקווה שלי היא שהסירוב שלי היה מעשה אחד כזה, ושהוא משפיע ולו במעט על התודעה הישראלתי ומביא לשיחות כנות ואמיתיות לגבי אופי העתיד שאליו אנחנו שואפים".

ריצ'י-יהב נכלאה ב- 21 באוגוסט, אז הכריזה לראשונה על סירובה להתגייס לצבא. מאז נשפטה ונכלאה לחמש תקופות כליאה שונות.

לפני שנכנסה לכלא, פירסמה ריצ'י-יהב הצהרת סירוב שבה פרשה את תפישת עולמה. לדבריה בהצהרה, "הודרכנו לפחד ולהרחיק את עצמנו מהצד השני, אבל אני מאמינה שיש דרך נוספת להתמודד עם המציאות המורכבת שבה אנחנו חיים. זה דורש דיון על אלטרנטיבות, כבוד הדדי ורצון לשינוי. בנוסף, אני מאמינה שהאחריות לקדם את השינוי נופלת על הדור הצעיר בישראל.

"אני מקווה שהסירוב שלי יתרום למאבק לבניית עתיד שהוא לא רק בטוח יותר למדינת ישראל אלא גם מעורר גאווה ומאופיין בסובלנות וחמלה".

ריצ'י-יהב מלווה על-ידי מסרבות – רשת סרבנות פוליטית המחברת מכתבי, יוזמות וקבוצות סירוב מהשנים האחרונות לפעולה משותפת. הרשת תומכת בסרבני וסרבניות מצפון שבוחרות לא להתגייס לצבא, תוך מודעות והתייחסות להיבטים המגדריים שמביא עמו גיוס החובה. הרשת פועלת בשיתוף ובסיוע תנועת יש גבול.

ב-28 באוגוסט שוחררה סרבנית המצפון מאיה ברנד-פיגנבאום בפטור שניתן לה על ידי ועדת מצפון, אחרי 25 ימי מחבוש. עשרה ימים קודם לכן שוחרר סרבן המצפון רומן לוין לאחר 82 ימים בבידוד. רומן נכלא לראשונה בפברואר כשסירב להמשיך לשרת בצבא לאחר ששירת במשך כשנה וחצי כנהג ביחידת התובלה.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf