לראשונה: ארגון "כוח לעובדים" בחר הנהגה בשכר
עוד צעד בהפיכתו של ארגון העובדים הקטן וההתנדבותי לארגון מבוסס: אסיפת נציגי הוועדים של כוח לעובדים בחרה לראשונה בתולדותיה הנהגה בשכר שתשמש בתור זרוע ביצועית. באסיפה הוחלט להתמקד בארגון עובדים בענפי התחבורה הציבורית וההשכלה הגבוהה
אסיפת הנציגים של ארגון "כוח לעובדים" בחרה אמש (שני) בפעם הראשונה בתולדותיה הנהגה בשכר. מעתה, לראשונה בארגון העובדים, יכהנו ארבעה מנהלים בתחומים שונים לצד צוות ארגון, שמשמש בפועל כוועד המנהל של הארגון.
אסיפת הנציגים מהווה את "הפרלמנט" בפועל של ארגון העובדים שהוקם בשנת 2007. על פי תקנון הארגון על כל חמישים עובדים מאוגדים זכאי כל סניף (ועד) לנציג באסיפה. חברי ההנהגה בשכר שנבחרו אתמול יעבדו תחת צוות הארגון של כוח לעובדים, ולמעשה ישמשו כזרוע הביצועית שלו ושל אסיפת הנציגים. הבחירות לתפקידים הללו ייערכו כל שנתיים.
שלושה מבין המתמודדים שנבחרו לתפקידים החדשים שייכים לקבוצת "דור המייסדים" של כוח לעובדים – עמי וטורי (נבחר למנהל איגוד מקצועי לתחבורה, חינוך ורווחה), איתי סבירסקי (נבחר למשפטן הארגון) ושי כהן (נבחר לתפקיד מנהל איגוד מקצועי לגיל הרך, תעשיה, והשכלה גבוהה). מול וטורי התמודד על התפקיד ינון ג'יבלי, חבר צוות ארגון שהוא נציג ועד נהגי קווים ויו"ר מרצ באשקלון, ולתפקיד מנהלת מטה ואיגוד נבחרה ניצן תנעמי.
> ביה"ד הארצי לעבודה: מותר להפלות עובדים פלסטינים באזור תעשייה ישראלי
הבחירות אמש היו רק חלק מהדיון באסיפת הנציגים של הארגון, שדנה בשורת החלטות על סדר היום שלו. ההליך הדמוקרטי, אחד המאפיינים הברורים והמרתקים בכוח לעובדים, בא לידי ביטוי במהלך הדיונים באסיפת הנציגים אמש. צוות הארגון הציג בפני אסיפת הנציגים את העקרונות שינחו אותו בדרך לגיבוש תקציב 2016, ועורר דיון תוסס בין נציגי הסניפים. המגוון, אותה תכונה חמקמקה שארגוני שמאל עמלים לאמץ, בולט גם הוא בדיון – לצד מטפלת משפחתונים חרדית יושב נהג פלסטיני ממזרח ירושלים, שמבקש לדבר בערבית. מגוון נדיר של כל קצוות החברה בישראל שדנים יחד בסוגיות של סולידריות מעמדית ובשיתופי פעולה, ומגבשים יעדים לשנה הבאה.
אחד הדיונים המעניינים היה סביב בחירת הענפים בהם יתמקדו בכוח לעובדים בשנה הבאה. צוות ארגון בחר את התחבורה הציבורית ותחום ההשכלה הגבוהה כתחומים בהם כוח לעובדים יתמקד כדי לפרוץ. כפי שהסביר חבר צוות ארגון איתי סבירסקי, הסיבות לבחירת הענפים הללו הן הישגי הארגון בוועדים מהתחום, והעובדה ששאר המועסקים בתחום אינם מאוגדים עדיין. חלק מחברי האסיפה מחו על אי בחירתו של ענף הגיל הרך (משפחתונים, צהרונים, מעונות וכדומה), בפרט לאור תופעה של נטישת מטפלות המשפחתונים להסתדרות שהחלה צוברת תאוצה בחודשים האחרונים.
הליך הבחירה הערב בכוח לעובדים משקף את המעבר בין ארגון עובדים קטן ובעל אופי התנדבותי – לארגון עובדים מקצועי, חזק ומשמעותי יותר לעובדים בישראל.
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן