יזידים לישראל: אתם תבינו אותנו יותר מכל עם אחר, עזרו לנו

יזידים על הר סינג'אר קוראים לעם ישראל ולממשלה לסייע בהצלת החטופים, לקלוט פליטים ולסייע בחימוש הלוחמים נגד המדינה האסלאמית "אין עוד עם כמוכם המבין את ההבדל בין מעשים לדיבורים"

מאת:

כותב אורח: מג'דל רשו

זה זמן למעשים. אנו, היזידים, מצויים היום בצומת היסטורית וגורלית ראשונה במעלה. ב-3 באוגוסט פרעו בנו אנשי ארגון הטרור דאע"ש. הפורענות הזו היא עבורנו מציאות מתמשכת.

ההווה שלנו דומה במידה רבה לעבר הכואב שחווה עם ישראל, עבר של דיכוי, רדיפה, שלילת זכויות ומסעות השמדה גזעניים. אנחנו מאמינים בכבוד המוחלט שמעניקה מדינתכם לזכויות-אדם ולזכויותיהם של מיעוטים. אנו מקווים שהעם בישראל ושממשלת ישראל יגלו הבנה לאסוננו, יתייצבו לצדנו ויושיעו אותנו מן הפורענות שניחתה עלינו בסיועם ובשל בגידתם של כמה מבני מולדתנו המוסלמים – כורדים וערבים כאחד.

אתם אולי יודעים שהדת היזידית היא דת שוחרת-שלום המטיפה לשלום ומאחלת טוב לכל העמים. היום, כפי שאתם יכולים לראות, כל בני הדת הזו הפכו לעקורים והם ישנים על המדרכות, באתרי בנייה, מתחת לגשרים ובמחנות פליטים משוללי צרכי-יסוד הומניטריים בכורדיסטאן העיראקית, בתורכיה ובסוריה, ותחת פיקוחן של המדינות הללו, של ממשלת עיראק ושל ארגוני סיוע.

כמו כן, ישנם יותר מ-6,000 חטופים יזידים בידי דאע"ש, מרביתם נשים וילדים. אלה נתונים לעינויים, לאונס ולמכירה כעבדים בערים תלעפר ומוסול וכן בסוריה, מידיהם של הטרוריסטים של דאע"ש ומקצת המוסלמים באזורים הללו. לאחרונה הודו אנשי דאע"ש במעשים אלה בגיליון האחרון של כתב-העת שמוציא הארגון, "דאבק", וכן בדוח האחרון של ארגון Human Rights Watch.

> עדותו של פליט יזידי: החורף מאיים כמו מוות האורב בפתח

משפחת פליטים יזידים (מחלקת הסיוע הבריטים DFID CC BY 2.0)

משפחת פליטים יזידים (מחלקת הסיוע הבריטים DFID CC BY 2.0)

אנחנו, אנשי "כוחות ההגנה של סינג'אר", שהר סינג'אר משמש לנו כמפקדה וכבסיס-פעולה, סובלים ממחסור בכלי-נשק ובתחמושת. מספרנו מגיע כעת ליותר מ-3,000 לוחמים יזידים ואנו משתפים פעולה עם כמה פלגים חמושים של כוחות המפלגה הכורדית הסורית (YPG), הכפופים למפלגת הפועלים הכורדיסטאנית (PKK).

זה יותר מחודשיים אנו מבקשים מכל הגורמים הנוגעים בדבר שיסייעו לנו להצטייד בנשק כבד ובכלי רכב צבאיים, כדי שנוכל לעבור משלב המגננה לשלב המתקפה וכדי שנוכל לשחרר את אדמותינו ואת החטופים שלנו מידי הטרוריסטים. אלא שעד כה, לא זכינו למענה משום גורם, חרף העובדה שאף כוח אחר מעיראק או מכורדיסטאן לא נלחם עד כה מול דאע"ש בסינג'אר.

אנו פונים אל העם הנכבד ואל הממשלה הנכבדה במדינת ישראל הגדולה: בזמנים הקשים והנוראים הללו, אנו זקוקים יותר מתמיד לסולידריות שלכם עם הסוגיה שלנו. אנו זקוקים לסיוע ממשי ולהתערבות דחופה שתציל אותנו מן המצב הנורא ומצרותינו הרבות ואין לנו אלה לקוות שקריאתנו תזכה לתשומת לבכם.

ניתן לסכם בקיצור את הבעיות שאנו מייחלים לקבל בהן את עזרתכם:

1. התערבות מידית להצלת נשותינו וילדינו המוחזקים בערים אל-בעאג', תלעפר ומוסול וכן בסוריה, והנתונים לפשעים הנתעבים ביותר שניתן להעלות על הדמיון מיד שכירי-החרב של דאע"ש. מספרם של החטופים הללו עולה על 6,000 נפש, ושמותיהם ושאר פרטיהם האישיים של 4,000 מתוכם מתועדים אצלנו במלואם. אנו גם יודעים מהם המקומות המדויקים שבהם מוחזקים רבים מתוכם.

2. תמיכה בכוחות ההתנגדות היזידיים בסינג'אר. לרשותם של הכוחות הללו חיילים, אך הם זקוקים לחימוש כבד, למטריה אווירית דחופה ביותר ובעתיד גם להכוונה ופיקוח באימון הכוחות.

3. פתיחת שערי ההגירה עבור יזידים שיבחרו להגר מעיראק.

4. סיוע בהשגת שלטון עצמי ליזידים באזורים שבהם שוכנות קהילותיהם, כך שתהיה בידינו אפשרות לשרטט עתיד ליזידים תוך שנלמד מניסיונו של עם ישראל בהשגת זכויותיו ודרישותיו.

אנחנו פונים אל העם בישראל כיוון שברור לנו, מעבר להיסטוריה ולרגשי הכבוד, שאין עוד עם המבין טוב כמוכם את ההבדל בין מעשים לדיבורים. אנו, כמוכם, החלטנו לקחת אחריות פעילה על גורלנו ולהילחם נגד האש השחורה המאיימת לכלות אותנו. אנחנו מקווים שתסייעו לנו במאבק זה. זה זמן למעשים.

מג'דל רשו הוא פעיל קבוצות ההתנגדות היזידית בהר סינג'אר. תרגם והביא לפרסום: עידן בריר

> מי הם אנשי המדינה האסלאמית ומה הם רוצים?

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה – לחצו כאן

ביוזמת אבו מאזן וישראל עבר אל-שייח' מסע חניכה מדיני, במסגרתו הכירו לו את בכירי הממשל האמריקני והאירופי שראו בו איש פרגמטי ומתון. חוסיין אל-שייח' עם מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן, ברמאללה. 7 באפריל 2024 (צילום: מרק שיפלביין/AP)

"האיש שלנו ברמאללה": דרכו לצמרת של חוסיין אל-שייח'

בכיר הפת"ח שמונה לאחרונה לסגנו של אבו מאזן משתייך ל"דור הארץ" שנולד וגדל בפלסטין. בעוד מרוואן ברגותי הפך לסמל המאבק הלאומי בכיבוש, אל-שייח' בנה את מעמדו הפוליטי בחסותו ובדמותו של עבאס, בשירות האליטות הציוניות הישנות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf