newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מה היה קורה לערבי שהיה כותב בפייסבוק "להרוג את כולם" כמו אלאור אזריה?

במקום חקירה על הסתה ועל תמיכה בפייסבוק בארגון הטרור של כהנא קיבל אלאור אזריה נשק ונשלח לשמור על אוכלוסיה אזרחית פלסטינית בחברון. מישהו ציפה שזה יגמר אחרת?

מאת:

בפייסבוק של החייל היורה מחברון אפשר למצוא קריאות לטבוח בתושבי עזה כולם, ותמיכה בראש ארגון הטרור מאיר כהנא. כך גם בסביבתו: אביו הביע גם הוא תמיכה בראש ארגון טרור ותמיכה בקריאה "להרוג את כולם". אמו הציעה להרוג נשים וילדים, ואת ח"כ חנין זועבי.

> משטרת המחשבות בפעולה: שלושה חודשים בכלא בגלל מסרון

האב, הבן, האם

האב, הבן, האם

אזרח ערבי שהיה כותב דברים דומים היה נתפס בכלי הניטור של צה"ל. כך למשל סוהייב זהאדה, 32, נעצר לאחר שתמך בחרם על ישראל בפייסבוק וקרא לערבים לא להתגייס. סאמי דעיס, העלה באוקטובר 2014 את הלוגו של החזית העממית לשחרור פלסטין, מפלגה שנבחרה בבחירות הדמוקרטיות שנערכו בפלסטין, כסטטוס בפיד הפייסבוק שלו והוסיף את המילים "החזית העממית לשחרור פלסטין". הוא זכה לשישה סימני חיבוב, ואזכור בכתב האישום שהגישה נגדו מדינת ישראל.

הצלם אמיר עבד-רבו נחקר לאחר שכינה בפייסבוק את ניר ברקת "ראש עיריית הכיבוש". מחמוד עסילה, שמציג עצמו כקומיקאי פלסטיני, כתב: "פתחתי חברת תיירות לרכבים שדורסים, יעני כל יום בא אליי נהג או שניים שיוצאים לדרוס וחוזרים", ובהמשך: "תתרחקו מאל אקצא ותעזבו אותנו, נפסיק לדרוס… את הבטונדות ששמתם יש להם פתרון: נפסיק עם רכבים ונתחיל עם אופנועים". כבוד השופטת רבקה פרידמן-פלדמן קראה את תרגום דבריו, והסכימה עם המדינה כי רמת המסוכנות שלו היא כזו שהוא אפילו לא יכול להישאר במעצר בית אלא חייב לבלות חודשים רבים בכלא עד תום ההליכים נגדו.

> אי-צדק פואטי: נפתח משפטה של משוררת שנעצרה בשל פרסומים בפייסבוק

גם הדוד לא טמן ידו בצלחת

גם הדוד לא טמן ידו בצלחת

החודש נפתח משפטה של המשוררת דארין טאטור בשל שירה "קאוום יא שעבי, קאוומהם", ("התנגד עמי, התנגד להם"), בו היא כותבת "עולם לא אוריד את דגלי, עד שאני אורידם ממולדתי, אכניע אותם לעת שיבוא, תתנגד עמי תתנגד להם, תתנגד לעריצות המתנחל, ותלך בעקבות שיירת השהידים, תקרע חוקה מבוישת אשר נשאה את ההשפלות והדיכוי".

הפרקליטות טוענת כי מדובר בקריאות לעשיית מעשה אלימות או טרור, ועידוד למעשה אלימות או טרור וכן תמיכה בארגון טרור. טאטור שהתה בכלא במשך מעל לשלושה חודשים ונמצאת כעת במעצר בית קפדני.

אך החוק הישראלי לא מיושם באותה מידה על ערבים ויהודים. המקרים לעיל הם חלק קטן מכתבי האישום שהולכים ונערמים נגד ערבים על הסתה בפייסבוק. לא רק שאלאור אזריה, היורה מחברון, כלל לא נחקר על הפרסום החמור לפחות באותה מידה. חודש אחרי פרסום הסטטוס צה"ל החליט לגייס אותו ולהציב אותו חמוש בלב אוכלוסיה פלסטינית עליה הוא אמור להגן. אמו לא נעצרה על הסתה לרצח נגד חברת כנסת בישראל, ואביו לא רק שלא נעצר אלא גם זכה לשיחת טלפון מראש הממשלה.

> החייל היורה מחברון לא לבד: המורשת של חטיבת כפיר

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

"אני לא יודע מה יהיה גורלי או גורלם בעוד כמה דקות". פלסטינים מצטיידים במי שתייה באזור ח'אן יונס, 8 בספטמבר 2024. (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90. מצולמים אין קשר לכתבה)

ישראלית ושני ילדיה תקועים בעזה בגלל התעקשות על בדיקת דנ"א

כשפרצה המלחמה, ב', אזרחית ישראלית, שהתה בעזה עם שני ילדיה. כדי שתוכל לשוב איתם לארץ, המדינה מתעקשת על בדיקת דנ"א הכרוכה בשלוש נסיעות באזורי לחימה המופגזים בכבדות ושורצים כנופיות. והם אינם היחידים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf