newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

איחוד מאבקים – כ-1,000 איש מפגינים מול הכנסת

לרחבת הכנסת הגיעו כמה קבוצות ובהן דרוזים, נשים עושות שלום, תומכי חד"ש ואנשי התנועה לאיכות השלטון, וקיימו הפגנות נפרדות. לקראת השעה 18:00 איחדו הקבוצות השונות כוחות ופרצו את הקו הראשון של המשטרה בכיכר. חברת הכנסת ע'דיר כמאל מריח מכחול לבן נחבלה בפריצה

מאת:

כמה קבוצות הגיעו היום (חמישי) לרחבת הכנסת להביע את מחאתן נגד ממשלת נתניהו החמישית, שהיתה אמורה להיות מושבעת היום: בין הקבוצות היו העצמאים, המוחים על הפגיעה הכלכלית בהם; הדרוזים המתנגדים לחוק הלאום; תומכי חד"ש, קבוצת נשים עושות שלום וארגון עומדים ביחד המתנגדים לסיפוח; והתנועה לאיכות השלטון.

מפגינים מול הכנסת נגד ממשלת נתניהו (צילום: אורן זיו)

מפגינים מול הכנסת נגד ממשלת נתניהו (צילום: אורן זיו)

בתחילה הפגינו הקבוצות השונות במקומות שונים בכיכר. לקראת השעה שש הן פתחו בצעדה משותפת ופרצו את הקו הראשון של המשטרה. במהלך הפריצה נחבלה חברת הכנסת ע'דיר כמאל מריח מכחול לבן. בקרב המפגינים נשמעו קריאות שונות כגון "הסכם מדיני, לא סיפוח חד צדדי", "ממשלה של מנותקים" ו"ביבי לכלא".

ח"כ עופר כסיף מהרשימה המשותפת אמר בהפגנה: "‏ממשלת נתניהו-גנץ היא ממשלה פושעת קודם כל בשל קווי היסוד שלה – מיסוד הכיבוש הרצחני ומדיניות כלכלית דורסנית, ורק אז כיוון שעומד בראשה עבריין נמלט המשתמש בכוחו כדי להימנע מדין. בין הסיפוח, הגזענות והג'ובים, הם כבר הספיקו לחבל בקצבאות לנכים ולהפקיר מעל למליון מובטלים ובעלי עסקים".

יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה צייץ בטוויטר: "עכשיו בהפגנה של חד"ש מחוץ לכנסת נגד השבעת ממשלת הגזענות והשחיתות. לידנו עוד חמש הפגנות שונות ועוד בדרך. כולן צודקות. ‏האנשים כבר ברחובות. עכשיו רק נשאר לעבוד יחד ומשם יצמח הניצחון".

יו"ר פורום הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות וראש מועצת סאג'ור, ג'בר חמוד, אמר כי "ממשלת ישראל בגדה בנו. אין תקציב, אין טיפול בקורונה, יש צווי הריסה וכל זה לעדה שיותר נאמנה מהיהודים. אנחנו נילחם וזו רק ההתחלה".

דינה, מפגינה נגד השחיתות, אמרה ל"שיחה מקומית": "זה מזכיר את שנות ה-30. בחסות הקורונה עושים כאן דיקטטורה. אני לא ימנית ולא שמאלנית אלא בעד הדמוקרטיה. הממשלה המנופחת של יותר מ-30 שרים נועדה רק כדי להגן על נתניהו. אני שמחה שגם הערבים והדרוזים פה, שיהיה איחוד מאבקים".

לקראת 18:00 איחדו הקבוצות השונות כוחות וצעדו יחד נגד הממשלה (צילום: אורן זיו)

לקראת 18:00 איחדו הקבוצות השונות כוחות וצעדו יחד נגד הממשלה (צילום: אורן זיו)

ח"כ ע'דיר כמאל מריח מכחול לבן נחבלה בעת פריצת מחסום המשטרה בהפגנה (צילום: אורן זיו)

ח"כ ע'דיר כמאל מריח מכחול לבן נחבלה בעת פריצת מחסום המשטרה בהפגנה (צילום: אורן זיו)

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם. 

לתמיכה בשיחה מקומית
יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, והשמיניה הראשונה שנבחרה בפריימריז של המפלגה, ב-21 ביולי 2026 (צילום: אבשלום ששוני / פלאש90)

יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, והשמיניה הראשונה שנבחרה בפריימריז של המפלגה, ב-21 ביולי 2026 (צילום: אבשלום ששוני / פלאש90)

מחאת קפלן הולכת לכנסת וזה לא כל כך רע

העובדה שמנהיגים בעלי ניסיון רב בארגון פוליטי בשטח יובילו את רשימת הדמוקרטים בכנסת היא חיובית, ועשויה גם לסייע במערכת הבחירות עצמה ואחריה. אפשר גם לחוש אופטימיות מכך שאג'נדה של התנגדות לכיבוש לא הזיקה למועמדים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf