newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

חג של שמחה ותקווה ברחבת כנסיית המולד

מאת:
השאירו תגובה
א א א

איך אפשר לא להתרגש כאשר חג המולד בבית לחם הופך לזמן קטן של שמחה וששון? מלא צבעי אדום ירוק ולבן, בשילוב מרהיב על עץ האשוח הענק בכיכר כנסיית המולד. מסכים גדולים משדרים את המיסה מתוך הכנסייה ומרקם פלסטיני-עולמי, נוצרי מהול עם מוסלמי, מורגש בכל.

פלסטינים הגיעו לכאן מכל מקום לחצר אחת בהתרגשות נדירה של יחד. חלקם, כמוני, עברו שני מחסומים בלי בידוק מיוחד. חלקם הגיעו מירושלים, ואלו מרמאללה, שכם, יריחו וג'נין הגיעו עם היתר מיוחד של רשויות הכיבוש. שמעתי שנוצרים מעזה גם קיבלו היתר כניסה. במקום אחד פגשתי חברות מאום אל פחם, עכו, חיפה, נצרת, יאפא, רמלה ולוד.

במקום אחד בחורה מוסלמית עם כיסוי ראש שמה לה בגאווה על הראש כובע סנטה אדום לבן עם נורות חגיגיות מהבהבות. זו הייתה הפגנת נורמליות ורצון לחיות לחגוג ולשמוח, למרות הכיבוש, הסגר, והשליטה של ישראל בכל מה שסביב.

בבית לחם לילה אחד קריר חימם לי את הלב ואת התקווה שהייתה בהקפאה כבר הרבה זמן.

> עץ חג המולד מקושט ברימוני גז מדמיע ריקים בבית לחם

חג המולד בבית לחם (סמאח סלאימה אגבאריה)

חג המולד בבית לחם (סמאח סלאימה אגבאריה)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf