newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

קרקס ישראלי מחוץ לכלא מגידו: שחררו את הליצן הכלוא במעצר מנהלי

מאת:
השאירו תגובה
א א א

חבורה של כעשרה קרקסנים ואמנים הגיעה היום (רביעי) בשעות אחר הצהריים לשערי כלא מגידו למיצג מחאה בדרישה לשחרר את הליצן הפלסטיני מוחמד אבו סח'א, שיושב במעצר מנהלי מזה כשלושה חודשים.

ההפגנה הצבעונית כללה משאית קרקס גדולה, להטוטנים וליצנים, וכן מערכת כריזה שבאמצעותה ניסו לקרוא לאבו סח'א מעבר לחומות. "אני מקווה שהוא שמע אותנו, אחרי שחודש וחצי כבר אני מנסה להכנס לבקר אותו ושב"ס מסרבים", אומרת חניתה הנדלמן, אמנית, פעילה ב"וועדה לשלום עולמי" (World Peace Committee), ומארגנת המחאה. "אני בקשר קבוע עם הקרקס של אבו סח'א ברמאללה מתחילת הדרך ומקווה מאוד שישחררו אותו מהר".

בתום כשעה וחצי התפזר המיצג.

אבו סח'א, שעובד ברמאללה כמדריך לקרקסנות עם התמחות בחינוך מיוחד, נעצר במחסום בדצמבר, והושם במעצר מנהלי – ללא אישום, ללא משפט ולא הגבלת זמן. בצבא טוענים שמדובר בפעיל בחזית העממית לשחרור פלסטין, שמהווה סיכון ביטחוני "ממשי וחמור". עם זאת לא ברור באיזה סיכון מדובר, וחבריו – מרמאללה ומרחבי העולם – טוענים שמדובר באדם שכל חייו הם עבודתו בקרקס עם הילדים, ולא מעורב בשום דבר פוליטי.

בחודשים האחרונים צמח קמפיין בינלאומי שקורא לשחרורו של אבו ס'חא ממעצר מנהלי. פעילי קרקס ממקומות שונים בעולם, וכן ארגון אמנסטי אינטרנשונל, קראו לסיום מעצרו המנהלי.

> בהרחבה על אבו סח'א העצור: "אני מנסה לשמח את האסירים האחרים בכלא"

מיצג מחאה קרקסי לשחרור מוחמד אבו סח'א, כלא מגידו (צילום: Gal Mosenson)

מיצג מחאה קרקסי לשחרור מוחמד אבו סח'א, כלא מגידו (צילום: Gal Mosenson)

הליצן מוחמד אבו סח'א (באדיבות קרקס פלסטין)

הליצן מוחמד אבו סח'א (באדיבות קרקס פלסטין)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf