newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"לא התרחשו אירועים חריגים"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

"יצוין כי במהלך האירוע לא התרחשו אירועים חריגים". כך מתאר דובר צה"ל מצב שבו חיילים פולשים לשטח איי הפלסטיני, מגיעים לבריכה ציבורית, מוציאים מהמים מתרחצים פלסטינים, מגרשים אותם לפינת הפארק, ומאפשרים למנתחלים לשחות בבריכה במקומם.

מה זה "לא חריג", חבל על הזמן. הכי נורמלי בעולם. או שאולי דובר צה"ל התכוונו שלא היו אירועים אלימים? כלומר, למעט האלימות של חיילים ושוטרים חמושים ששולפים ילדים בני 15 מהמים כדי לעשות מקום למנתחלים? או שאת האירוע הזה, את האלימות הזו, לא רואים בדו"צ?

וכל זה מתפרסם עכשיו, במקביל לסיפור של ערוץ 10 על המושבים והקיבוצים בגליל שלא נותנים כניסה לרוחצים ערבים. שם אין צבא ומג"ב. רק החלטה של "ועדת בריכה" של המושב, או "תקנון רחצה" של הקיבוץ.

48 שנים ל-67', 67 שנים ל-48'.

> חיילים גירשו פלסטינים מבריכה כי מתנחלים רצו לרחוץ בה

> איך זה מרגיש כשחיילים באים לתמונה קבוצתית על הגג שלך

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf