newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

יומיים אחרי השבעת הכנסת: חיילים עצרו חברת פרלמנט פלסטינית בביתה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

חיילים עצרו לפנות בוקר (חמישי) את חברת המועצה המחוקקת הפלסטינית, חאלדה ג'ראר, בביתה באל-בירה שליד רמאללה. ג'ראר, פעילה פמיניסטית שעוסקת רבת בזכויות האסירים הפלסטינים בישראל, היא חברת המועצה המחוקקת (הפרלמנט הפלסטיני) מטעם מפלגת החזית העממית. היא נעצרה יומיים בלבד לאחר השבעת הכנסת ה-20 בישראל.

מדובר צה"ל טרם נמסרה תגובה לפניית שיחה מקומית באשר לעילות מעצרה של חברת הפרלמנט, או באשר לשאלת הסמכות של צה"ל לפעול בשטחי הרשות הפלסטינית, בניגוד להסכמי אוסלו, אבל באתר וואלה מדווח באופן כללי היא ג'ראר נעצרה "בחשד לפעילות טרור".

כפי שדווח כאן, גם באוגוסט האחרון הגיעו חיילים לביתה של חאלדה ג'ראר, והציגו לה צו הרחקה מרמאללה. לפי הצו הייתה ג'ראר אמורה לעזוב את ביתה ולעבור ליריחו ולהשאר שם במשך חצי שנה. ג'ראר סירבה לציית לצו ונשארה בביתה. עכשיו, בתום חצי שנה, היא נעצרה מסיבות לא ברורות. ג'ראר ידועה כמבקרת חריפה של הרשות הפלסטינית ובמיוחד של התיאום הביטחוני עם ישראל.

> הצבא מגרש חברת פרלמנט פלסטינית מרמאללה ליריחו

לפי המרכז לאינפורמציה אלטרנטיבית, ג'ראר מצטרפת ל-16 חברים במועצה המחוקקת הפלסטינים שיושבים כיום בכלא הישראלי. תשעה מהם – לרבות יו"ר המועצה מטעם חמאס, עזיז דוויק – נמצאים במעצר מנהלי, ללא כתב אישום וללא משפט. במועצה יושבים סך הכל 132 חברים, שנבחרו בבחירות הדמוקרטיות האחרונות שנערכו ברשות, ב-2006. משמעות הדבר היא שכיום יותר מעשרה אחוז מחברי הפרלמנט הפלסטיני כלואים בישראל.

הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+

> השבעת הכנסת: מה קרה לערבים בשירת ההמנון?

ח'אלדה ג'ראר, חברה במועצה המחוקקת הפלסטינית מחזיקה את צו הגירוש שקיבלה במהלך פשיטה אל ביתה שברמאללה, בו היא מצווה לעזוב לתקופה בלתי מוגבלת ליריחו. ג'ראר היא פעילה למען אסירים פוליטיים וכן ממנהיגות המובילות בחזית העממית לשחרור פלסטין. 20 באוגוסט 2014.

חאלדה ג'ראר, חברה במועצה המחוקקת הפלסטינית מחזיקה את צו הגירוש שקיבלה במהלך פשיטה אל ביתה שברמאללה, בו היא מצווה לעזוב לתקופה בלתי מוגבלת ליריחו. ג'ראר היא פעילה למען אסירים פוליטיים וכן ממנהיגות המובילות בחזית העממית לשחרור פלסטין. 20 באוגוסט 2014.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf