תוך יום וחצי: גויס הסכום לתשלום הקנס שהוטל על ברק כהן

פעילים גייסו את הסכום שנדרש ברק כהן לשלם כקנס למדינה ופיצויים לשוטר אלון חמדני שנעלב. "ברק נלחם כבר שנים, כשמגיע תורנו להביע תמיכה נעשה זאת ללא היסוס"

מאת:

כמעט עשרת אלפים שקל גויסו עד כה בקמפיין מימון המונים שפתחו פעילים שקראו לציבור להתייצב לצד עו"ד ברק כהן ולגייס את הסכום הדרוש לתשלום הקנס הפיצויים שהטיל עליו בית המשפט בפרשת השיר "רכז מידע" שכתב נגד השוטר אלון חמדני. פחות מיומיים לאחר שהשיקו את הקמפיין באתר Giveback, הם הצליחו לגייס כבר 123 תורמים שיחד עברו את סכום היעד שהציבו, 9,000 שקלים.

"כבר שנים שמוסדות השלטון ובעלי ההון פועלים כיד אחת נגד האינטרסים שלנו הציבור, בעוד שאקטיביסטים ואקטיביסטיות כמו ברק וחבריו עומדים מולם באומץ ומשלמים מחיר אישי כבד", כתבו יוזמי הקמפיין. "ברק נלחם בזה כבר שנים, כשמגיע תורנו להביע תמיכה, נעשה זאת ללא היסוס. כשהמשטר מנסה להשתיק את ברק – הוא מנסה להשתיק ולהפחיד את כולנו".

שניים ממובילי היוזמה, עידו ואורי, שניהם פעילים חברתיים, סיפרו היום ל"שיחה מקומית" מדוע החליטו לפתוח בקמפיין: "איך שראינו שברק קיבל עונש כל כך חריג בתחום של העלבת עובד ציבור הבנו שיש פה רדיפה. אנחנו מכירים ותומכים בפעילות המבורכת של ברק ושותפיו לקידום המצב החברתי בארץ. וגם מבני הכוח והיחסים בין ההון לשלטון ולזרועותיו המבצעות ברורים לנו מאוד. התגובה החריגה ישר הדליקה לנו את הנורות האדומות שמדובר פה בניסיון השתקה כוחני. זאת תגובה צפויה של שלטון לחוץ. במקום להתמודד עם ביקורת הם מנסים לרסק אותה".

"אנחנו לא מוכנים לשתוק, כי ברק הוא לא הנושא כאן, אלא אנחנו, החברה האזרחית. ברגע שהדלת נפתחה ויש לגיטימציה למהלכי השתקה כאלה, כל מי שירצה בעתיד לבקר ולהאיר על כשלים ורשלנות של השלטון יאלץ לשאת קנסות כבדים ואפילו מאסר. לכן היה חשוב לנו להבהיר כמה שיותר מהר, כאקט סימבולי, עוד לפני הגשת הערעור, שיש גב אזרחי רציני ומהיר תגובה לכל מהלך הרסני כזה מצד הרשויות שבכלל נועדו כדי להגן עלינו".

> גזר הדין של ברק כהן: קנס, פיצויים ועבודה לתועלת הציבור עם פליטים

עו"ד ברק כהן והשוטר אלון חמדני בבית משפט השלום בתל-אביב (אורן זיו/אקטיבסטילס)

השניים התייחסו גם להתגייסות הציבורית לקריאה: "המהירות שבה השגנו תמיכה עשתה לנו נחת ותחושה מאוד חיובית לגבי המשך גיוס תמיכה במאבקים חשובים אחרים. כיסינו את הקנס תוך יום וחצי בלבד מתוך 30 יום שהקצבנו לפרויקט. כבר עברנו את הסכום הרצוי ומעכשיו כל סכום נוסף שיאסף ילך למאבקים אזרחיים חשובים שברק יבחר לאן ינותבו".

כזכור, בתחילת השבוע שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, דנה אמיר, גזרה על כהן 300 שעות עבודה לתועלת הציבור – אותן יעשה כיועץ משפטי בארגון מסילה הפועל למען זכויות פליטים ומבקשי מקלט, ו-6 חודשי מאסר על תנאי על עבירות נגד עובדי ציבור. בנוסף קבעה כי כהן ישלם קנס של 3000 ש"ח וגם פיצוי על-סך 5000 ש"ח לשוטר אלון חמדני, שנעלב מהשיר שכתב עליו כהן. כהן הורשע ביוני שעבר בהעלבת עובד ציבור ובהפרעה לשוטר במילוי תפקידו בעקבות שורה של פרסומים שעסקו בהתנהלותו של רכז המודיעין הירושלמי אלון חמדני, ביניהם השיר שהפך ויראלי "רכז מידע". בעקבות ההרשעה דרשה פרקליטות גזר דין של עד שנה מאסר בפועל.

למרות שלא קיבלה את דרישת הפרקליטות, קבעה השופטת עונש חריג לעבירה מסוג זה. עורך דינו של כהן מתכוון לערער, וכל גם הפרקליטות שנראה כי לא תחדל עד שתצליח להרחיק את כהן מפעילותו הציבורית אל מאחורי הסורגים.

במהלך הקראת גזר הדין אמרה השופטת אמיר כי ״שירות המבחן התרשם כי מדובר באישיות מרדנית בעלת עמדות ביקורתיות כלפי המשטר". בתסקיר נכתב על כהן גם כי "יש סיכוי מסוים להישנות עבירה דומה כלפי גורם ממסד", וכי כהן "לא הביע כל אמפתיה למתלונן ולקושי אותו חווה בעקבות מעשיו".

אכן, ניתן לצפות שכהן ימשיך להביע עמדות מרדניות וביקורתיות נגד הממסד. כהן הוא פעיל חברתי מרכזי, שלא מעט פוליטיקאים, בעלי הון ואינטרסים טעמו כבר מלשונו העוקצנית ופעולותיו העקביות והנחושות. זה מה שהוא עושה, ומסתבר שיש לא מעט אנשים שמוכנים לתמוך בו כדי שימשיך לעמוד באומץ מול הממסד ובעלי ההון.

> ילדה בת 14 גורשה לעזה ללא ידיעת הוריה

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

כאן אפשר להצטרף

לתמיכה – לחצו כאן
שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, ב-5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

"הפשיעה היא פרויקט אסטרטגי של המדינה". שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, 5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

בחברה הערבית משוכנעים: הפשיעה אינה מחדל. היא תוכנית שלטונית

בחברה הערבית דוחים את הטענות בדבר אוזלת היד של המדינה מול הפשיעה הגואה. מדובר במדיניות מתוכננת היטב, אומרים מומחים ופעילים, במטרה לפרק את החברה הערבית מבפנים ואף לעודד אותה להגר מהמדינה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf