newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרבן מצפון נשלח למאסר בפעם החמישית ופתח בשביתת רעב

אודי סגל, שמסרב להתגייס כי אינו מוכן לקחת חלק בשלילת החירויות של פלסטינים, הצהיר: "החלטתי לפתוח בשביתת רעב עד לשחרורי מהצבא"

מאת:

סרבן המצפון אודי סגל, שהודיע על סירובו להתגייס לפני כשלושה חודשים, נשפט היום (חמישי) בפעם החמישית ונשלח לתקופת כליאה נוספת בת עשרה ימים. עוד בטרם נשפט הודיע סגל על כוונתו לפתוח בשביתת רעב עד לשחרורו מהצבא. את הסיבות לכך הסביר בהצהרה שכתב:

לפני שלושה חודשים, בתאריך הגיוס שלי, הודעתי לרשויות הצבא על סירובי להתגייס מסיבות אידיאולוגיות. מאז נכלאתי כבר ארבע פעמים, וישבתי חמישים ימים במצטבר בבית כלא צבאי.

היום אני הולך להישפט בפעם החמישית ולהישלח למאסר שוב. בגלל המאסרים החוזרים ונשנים, בגלל שלילת החירות המתמשכת שלי, החלטתי לפתוח בשביתת רעב עד לשחרורי מהצבא. סירבתי להתגייס כי אם אשרת בצבא אתרום למערכת הדכאנית שהצבא הוא הזרוע המבצעת שלה.

אני לא מוכן לקחת חלק בשלילת החירויות של הפלסטינים. אני לא מוכן לתרום למצב שבו ארבעה מיליון פלסטינים חיים בשטחים תחת משטר שהם לא בחרו בו, משטר שמדכא גם אותי. אני רואה את הסירוב שלי גם כאקט של סולידריות עם כל מי שנפגע מהמשטר הישראלי, גם בישראל וגם בשטחים.

למדתי בבית ספר יהודי-ערבי שמונה שנים. לקראת תאריך הגיוס שלי הבנתי שאם אני אתגייס לצבא אני בעצם אזרוק לפח את כל הלימודים בבית ספר, את כל הניסיון הזה לקיים דו-קיום. כי דו-קיום וכיבוש זה דברים שלא הולכים ביחד.

הבוקר הגיע סגל, מלווה בחברים, לבסיס תל השומר שם הצהיר שוב על סירובו לשרת בצבא, ועל פתיחה בשביתת רעב.

> לא משנה אם נקרא לזה אפרטהייד או לא, ההפרדה היא המציאות

אודי סגל (מימין) היום בכניסה לבסיס תל השומר שם הצהיר בפעם החמישית על סירובו לשרת בצבא. (צילום: סרבניות נגד הכיבוש)

אודי סגל (מימין) היום בכניסה לבסיס תל השומר שם הצהיר בפעם החמישית על סירובו לשרת בצבא. (צילום: סרבניות נגד הכיבוש)

שביתת רעב היא כלי המחאה הבלתי אלים היחיד שעומד לרשות אסירים. סגל כמו אסירים אחרים ברחבי העולם בוחר לסכן את גופו ובריאותו כחלק מהמאבק הפוליטי שהוא מנהל.

בשנים האחרונות הפכה שביתת הרעב לכלי משמעותי במאבק האסירים הפלסטינים נגד מעצרים מנהליים, ונגד תנאי הכליאה שלהם בבתי הכלא הישראלים. השימוש בכלי בלתי אלים, שהנפגע היחיד ממנו יכול להיות השובת עצמו, מהווה אתגר קשה לשירות בתי הסוהר ולמדינה. בשנה האחרונה ניסתה הממשלה להעביר חוק להזנה בכפייה של שובתי רעב, וזאת בניגוד לעמדת ההסתדרות הרפואית בישראל. הצעת החוק עוררה התנגדות ציבורית, ובינתיים ירדה מסדר היום.

> סרבנים אידיאולוגים, סרבנות אפורה, ומי שלא יכולים לסרב

אודי סגל (שני משמאל) מלווה בחברים תומכים היום בכניסה לבסיס תל השומר.(צילום: סרבניות נגד הכיבוש)

אודי סגל (שני משמאל) מלווה בחברים תומכים היום בכניסה לבסיס תל השומר.(צילום: סרבניות נגד הכיבוש)

בימים אלו מרצה גם סרבן המצפון אוריאל פררה תקופת כליאה נוספת בשל סירובו לשרת בצבא. פררה בן ה-19 מבאר שבע מסרב לשרת בצבא בשל התנגדותו לכיבוש העם הפלסטיני וקיפוח זכויות הפלסטינים בישראל. ב-20 באוקטובר נשפט פררה בפעם התשיעית ל-20 ימי כליאה נוספים.

הכתבה פורסמה גם באנגלית באתר 972+.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf