המשטרה הוציאה צו מניעה נגד הרצאה של ״שוברים שתיקה״ בפאב בבאר שבע

בשעות הצהריים פנתה משטרת ישראל אל בית המשפט בדרישה להוציא צו מניעה להרצאה. הסיבה: איומים של פעילים ימין. הפתרון של המשטרה: ביטול האירוע. המשטרה בשירות הפשיזם

מאת:

משטרת באר שבע פנתה היום לבית המשפט בכדי להוציא צו מניעה במעמד צד אחד נגד קיום הרצאה של ארגון "שוברים שתיקה" בעיר. ההרצאה, שהיתה אמורה להתקיים היום בשעה שמונה בבאר שבע, בוטלה בצו מניעה שהוצא בשל איומים של גורמי ימין.

באת כוחה של המשטרה טענה בבית המשפט כי "על פי סקירת המודיעין של רנ"ג שמעון אזולאי גורמי ימין קיצוני קראו לפעילי ימין אחרים להגיע למקום במטרה לפוצץ את האירוע. סקירת המודיעין כוללת התבטאויות שלפי תוכנן משקפות חומרה מיוחדת המלמדת על מסוכנות". השופט קיבל את העתירה ואסר על קיום האירוע היום במקום, או בכל יום אחר. לדבריו "לפי האמור בסקירת המודיעין עולה כי בדעת גורמים אחרים לשבש את קיום הכנס…וכי בדעתם לעשות כן תוך הפעלת אלימות".

לדברי נציגת המדינה בדיון, הבקשה לצו מניעה הוגשה באיחור, רק כארבע שעות לפני תחילת האירוע, מכיוון שנודע להם על קיומו של האירוע רק אתמול. זו טענה מאד מוזרה היות וכבר ביום ראשון המשטרה עצרה איש ימין בחשד לאיומים נגד מארגן האירוע.

הבקשה באה לאחר שהארגון נאות לדרישת המשטרה לבצע רישום שמי מוקדם של המשתתפים, כמו גם לבקשתה להעביר לה שמות אלו. לדברי ארגון "שוברים שתיקה" לאחר שבקשות אלו מולאו, המשטרה דרשה בנוסף כי בעל המקום בו היה אמור להתקיים המפגש ייקח אחריות שילוחית גם על הנעשה בשטח שמחוץ למקום, קרי באחריותו להגן על הבאים מפני אלימות של גורמי ימין. בעל המקום סירב לבקשה זו, ובעקבות זאת פנתה המשטרה אל בית המשפט.

ראוי להדגיש כי לא מדובר במקום הפועל במימון ציבורי, אלא באירוע במקום פרטי שמבוטל על ידי המשטרה הכושלת בביצוע תפקידה ולהגן על אזרחים מפני אלו המנסים לפגוע בהם. משטרה שרודפת פעילים במחאה החברתית, רודפת פעילים המוחים נגד מתווה הגז, ולא מוסגלת לשמור על הדמוקרטיה הישראלית מפני אלו שקמים עליה.

מארגון "שוברים שתיקה" נמסר כי: "משטרת באר שבע נותנת פרס לטרור הימני במקום לבצע את תפקידה לשמירה על הסדר הציבורי. ההתקפלות של משטרת באר שבע לטרור הימני לא באה בחלל ריק, זו היא רוח המפקד שבאה מלמעלה כבר מכסא ראש הממשלה, שר החינוך, שרת המשפטים וחבריהם, שמסיתים מעל כל במה אפשרית כנגד פעילים חברתיים ופעילי זכויות אדם. לא קמפיין השנאה וההסתה שלהם ולא הטרור הימני יעצור אותנו – אנחנו נמשיך וניפגש גם היום וגם בעתיד, עם כל מי שאכפת לו מעתידה של המדינה והחברה הישראלית. הם לא ישתיקו אותנו".

ברגעים אלו מנסה הארגון למצוא מקום חילופי לקיום המפגש.

> תלונה ליועמ"ש: לחקור את "הצל" בחשד להסתה בעקבות איומים על פעיל שמאל

צילום: שוברים שתיקה.

צילום: שוברים שתיקה.

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה – לחצו כאן
אוהלי מגורים ורכב שהוצתו בכפר סינג׳יל על ידי מתנחלים (צילום: אורן זיו)

אוהלי מגורים ומכונית שהוצתו בכפר סינג'יל על ידי מתנחלים (צילום: אורן זיו)

הפוגרום בסינג'יל: מאמצי הגירוש מתרחבים לשטחי B

בתחילת השבוע הקימו מתנחלים מאחז ליד הכפר, שנמצא צפונית לרמאללה. המנהל האזרחי פירק את המאחז, והמתנחלים תקפו בתגובה את הכפר, כשהצבא לא מונע את האלימות ואף תוקף תושבים בעצמו. אותו דפוס שכבר הוביל לגירוש של כ-60 קהילות בשטחי C חוזר על עצמו גם כאן

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf