בנק גרמני מתנגד לארגון שלום יהודי, אבל לא לארגון שעובר על החוק הבינלאומי
"הבנק לכלכלה חברתית" סגר מטעמים עקרוניים את החשבון של ארגון נגד הכיבוש, אבל ממשיך לנהל את החשבון של קק"ל, ששותפה לפינוי בדואים מאדמות בנגב ולהקמת התנחלויות. הבנק בתגובה: לא דנים בחשבונות הלקוחות שלנו
בתחילת דצמבר פורסם בשיחה מקומית כי "הבנק לכלכלה חברתית" בגרמניה סגר את חשבונו של ארגון "קול יהודי לשלום במזרח התיכון", היושב בגרמניה, וזאת בשל תמיכת הארגון בקמפיין החרם BDS. לטענת הבנק מדובר בקמפיין אנטישמי אשר חותר תחת קיום מדינת ישראל.
אך טענות הבנק אינן מדוייקות. בארגון "קול יהודי לשלום" הדגישו כי הארגון כלל לא מתנגד לקיומה של מדינת ישראל וש"התמיכה שלנו ב-BDS היא כללית, בתור קמפיין לא אלים לזכויות אדם… אנחנו תומכים בפעולות שמכוונות בעיקר כלפי חברות שמרוויחות ישירות מהכיבוש.. אפילו המצע שלנו כולל תמיכה בקיומן של שתי מדינות, זו לצד זו".
גם אם יש גורמים בקמפיין הבינלאומי של החרם המתנגדים לקיומה של ישראל, ואף אם חלקם אנטישמיים, הרי שהארגון הזה של יהודים וישראלים איננו כזה. באותה מידה אפשר לטעון כי תמיכת הבנק לכאורה בישראל פירושה תמיכה במדיניות הגזענית של הימין המתנחלי בהתנחלויות המיועדות לגזע היהודי בלבד.
האי דיוקים הללו בעמדת הבנק מחווירים כאשר לוקחים בחשבון את צביעות הבנקאים הגרמנים, כאשר הם מדברים על גזענות ומנהלים במקביל חשבון של הקרן הקיימת לישראל בגרמניה – לפי האתר של קק"ל עצמה.
> אל באי ועידת פריז: אל תשכחו את עזה

תושבי אל-עראקיב בהפגנה מול משרדי קק"ל בירושלים נגד הריסת כפרם לטובת יער, אוקטובר 2016 (פלאש90)
קצרה היריעה מלתאר את פעילותה של קרן זו, אך בכל זאת ניתן טעימה: בזמן האחרון מדברים רבות על הקמת היישוב היהודי-בלבד חירן על חורבות היישוב הבדואי אום אל-חיראן. מה שפחות מוזכר הוא שמי שמסייעת לגרעין התורני שעומד לעלות ליישוב ומספקת לו תשתיות היא קק"ל.
קק"ל הקימה גם את "יער הטלוויזיה של אלוהים" בנגב, בשיתוף עם ארגון נוצרי פונדמנטליסטי, על אדמות הכפר הבדואי אל עראקיב, שנהרס 108 פעמים. מטרת הארגון האמריקאי היא לטעת מיליון עצים בישראל כדי "לזרז את הגעת בנו של אלוהים"(?!). המטרה של קק"ל בגזילת קרקעות הכפר כנראה יותר ארצית. קק"ל מעורבת גם בהקמת ומימון התנחלויות בגדה המערבית.
אז למה הבנק הגרמני מוכן לאפשר מימון שטחי מחייה אלו במזרח ליהודים בלבד, ועוד אחרי שמועצת הביטחון קבעה שההתנחלויות הללו אינן חוקיות?
לא ברור אם הבנקאים בשירות קק"ל מכירים את פעילות הארגון שמנהל אצלם חשבון ומבינים את משמעותה, אך בכל מקרה היה עדיף שהבנק הגרמני יבדוק יותר את העובדות לפני שהוא מאשים ארגון יהודי באנטישמיות ופועל על פי הנחה זו.
שאלנו את הבנק הגרמני איך יתכן שהסטדנרטים האתיים שלו מונעים ממנו להחזיק בחשבון של ארגון יהודי למען שלום, אך לא מונעים ממנו לנהל חשבון של גוף שתומך בפועל בטיהור אתני ובעבירות על החוק הבינלאומי. מהבנק נמסר לנו כי אינם יכולים לדון בחשבונות שהם מנהלים בשל סודיות בנקאית.
> מתי יחליטו גם בישראל שחינוך לשוויון גובר על רצון ההורים בהפרדה דתית?
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.
התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.