newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

נגד הקריאות לסגירת ערוץ 20

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביומיים האחרונים, מאז שעיתונאי ערוץ 20 החליטו לפתוח בקמפיין נגד הנשיא ראובן ריבלין, נשמעות קריאות רבות לסגור את הערוץ. רשמית, נאחזים חלק מהתוקפים את הערוץ ב"הפרה של תנאי הרישיון", ובמועצת הכבלים והלוויין כבר פתחו בהליך בדיקה של ההפרות לכאורה בערוץ.

לקריאות האלה צריך להתנגד בקול ברור. ההתנגדות לסתימת פיות ולסגירת כלי תקשורת לא יכולה להשמע רק כשמדובר בכלי תקשורת שאנחנו אוהבים ושנוחים לנו. אי אפשר להזדעק נגד נתניהו שהילך אימים על ערוץ 10 (ונאחז בזמנו בעילות טכניות, למרות שברור שטינתו לערוץ היא אישית ופוליטית) – ואז לקרוא לסגור את ערוץ 20.

רק לפני חודש סגרה המדינה מספר כלי תקשורת שבבעלות ארגון הקשור לתנועה האסלאמית. בלשכת העיתונות הממשלתית אמרו שמדובר בכלי תקשורת לגיטימיים, שלא מפרסמים דברי הסתה, ושהעובדים בהם נושאים תעודות רשמיות של המדינה. ועדיין – במסגרת המלחמה בתנועה האסלאמית – האתר והעיתונים האלה נסגרו.

גם מי שלא אוהד את התנועה האסלאמית (ואני לא) צריך להתנגד לסגירה הזאת (וארגון העיתונאים אכן מתנגד לה). כך בדיוק גם מי שלא אוהב את הפוליטיקה הימנית של ערוץ 20 – גם אם בו עצמו גם יש קריאות להשתקה – עדיין צריך להתנגד לכל קריאה לסגירה.

אם ערוץ 20 מפר את תנאי הרישיון שלו, כמובן שמועצת הכבלים צריכה להעיר לו על כך, אולי גם לקנוס אותו, כמו שעושים במקרים אחרים בערוצים האחרים. אבל בחברה שרוצה להיות דמוקרטית לא סוגרים כלי תקשורת. לא זורקים עיתונאים לרחוב בגלל שהביעו את דעתם. פשוט לא. אפילו אם הם לא אוהבים את ריבלין.

> ארגון העיתונאים פנה לנתניהו במחאה על סגירת כלי תקשורת ערבים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
המפגינים בקמפוסים שאני ביקרתי בהם בעיקר רצו לדבר. המאהל באוניברסיטת קולומביה (צילום: עבד דיבר אניה CCO)

המפגינים בקמפוסים שאני ביקרתי בהם בעיקר רצו לדבר. המאהל באוניברסיטת קולומביה (צילום: עבד דיבר אניה CCO)

מרחבים של אי-נוחות

לפני שנסעתי לארה"ב להשתתף בטקס הפרישה של פרופ' רשיד ח'אלידי, מגדולי ההיסטוריונים הפלסטינים ומי שהדריך אותי לדוקטורט, הזהירו אותי מהאווירה בקמפוסים שם. גם אם השיח היה לא פשוט, מצאתי שם נכונות לדבר

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf