newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

העליון דחה את העתירה נגד פסק דין פלאפון. ההסתדרות: "יום חג לעבודה המאורגנת"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בית המשפט העליון ביושבו כבג"ץ אישר היום (שני) את פסק הדין ההיסטורי של בית הדין הארצי לעבודה בעניין פלאפון. פסק דין פלאפון קובע שאסור למעסיק להביע בפני עובדיו כל עמדה שהיא (גם לא חיובית) לגבי התאגדות במסגרת ארגון עובדים, כל עוד שמדובר בהתארגנות ראשונית, ולכן שברירית.

בפסק הדין אישרו פה אחד השופטים אמנון רובינשטיין, ניל הנדל ואורי שהם את העקרונות שהניח בית הדין הארצי לעבודה להגנה על התארגנות ראשונית, בעקבות ההתנכלות הממושכת של הנהלת פלאפון להתאגדות עובדיה בהסתדרות. מאז מאבק העובדים בפלאפון כבר נרגע, ההנהלה הכירה בהתאגדות ואף חתמה על הסכם קיבוצי עם העובדים – אבל פסק הדין הדרמטי נתפס על ידי ארגוני המעסיקים כמכשול שחייבים להסיר מדרכם.

בהחלטתם מזכירים שופטי העליון את פערי הכוח המובנים בין מעביד לעובד, ומדגישים שכל מטרתה של התארגנות עובדים היא לשנות "במידה מסוימת את מארג הכוחות ולחלק את הכוח מחדש, תוך שילוב של ארגון העובדים". השופטים מסבירים ששלב ההתארגנות הוא רגע מכריע וחוליה חלשה בשרשרת ההתארגנות, שכן זה הרגע שבו אוסף של פרטים הופכים לקבוצה, לפני שהם מורגלים בחווית הכוח וההגנה שמעניקה הקבוצה.

מכיוון שמעסיקים לרוב מרגישים שהאינטרס שלהם ייפגע מהקמת ארגון עובדים, יש סיכוי סביר שייפעלו דווקא בנקודת זמן רגישה זו כדי לסכל את ההתארגנות. חוסר השוויון המובנה ביחסי הכוח והתלות הכלכלית של העובדים במעביד, קובעים השופטים, יוצרים את הצורך במנגנון שיגן עליהם מפני התערבותו.

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר בתגובה לפסק הדין כי: "זהו יום חג לעבודה המאורגנת בישראל. אני קורא לכל העובדים לממש את זכותם הבסיסית להתארגנות, מבלי כל חשש. ההסתדרות תמשיך להיות בית חם לכל עובד מתארגן אשר מבקש להבטיח את זכויותיו".

> עם מכירת סטימצקי הגיע זמן להתאגדות בענף הספרות / ניר ברעם ויוסי סוכרי

> המאבק של דה-מרקר בעבודה המאורגנת עובר לשלב הדיבה / גבי גולדמן

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf