newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ירדן אוסרת על להקה לבנונית להכנס למדינה בגלל שירי אהבה הומוסקסואליים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ממשלת ירדן הודיעה ברגע האחרון שהיא תמנע מהלהקה הלבנונית המפורסמת "משרוע לילה" להופיע מחר (שישי) בעמאן, ובכלל לא תאפשר לה יותר להופיע במדינה. לפי הודעת הלהקה ותגובה רשמית של מושל עמאן הסיבה למניעה היא ששירי הלהקה פוגעים בעמדות הדתיות והפוליטיות של הממלכה. הזמר הראשי של משרוע לילה, חאמד סינו, הוא הומו מחוץ לארון, וכמה משיריה עוסקים בגלוי באהבה הומוסקסואלית.

משרוע לילה, שנולדה בביירות ב-2008 ומאז זוכה להצלחה בכל העולם (כולל בישראל), הופיעה בעבר פעמים רבות בירדן (יצא לי להיות בהופעה שלהם בעמאן ב-2011. כתבתי על זה אז ב-nrg). את ההודעה על ביטול ההופעה מחר הם קיבלו שלשום, ביום שלישי, כשכבר היו ערוכים לנסיעה. בתגובה שפרסמו חברי הלהקה הם גינו את ממשלת ירדן על בחירתה בצנזורה והשתקה של אמנים, שעוסקים במחאה פוליטית ומקדמים חופש מיני וחופש דתי.

אמו של סינו, אזרחית ירדנית בעצמה, פרסמה גם היא מכתב קצר, שבו היא מביעה את תמיכתה בבנה ובלהקה, ואומרת שהממלכה גרמה לה להתבייש במוצא שלה.

> כאן כבר לא גרה בכיף משפחת אבו גוש

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf