newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עיריית תל-אביב מנעה מתושבים להיכנס לדיון כיוון שביקשו למחות על הכוונה לפנותם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אתמול (שני) בערב הגיעו תושבי שכונת אבו כביר לישיבת מועצת עיריית תל אביב במטרה למחות על כוונת העירייה לפנותם מביתם. ב-2010 עיריית תל אביב החלה בהליכים לפנות את התושבים, תוך שהיא מגדירה אותם כ"פולשים", למרות שהמשפחות גרות במקום מאז שנות ה-50. התושבים שילמו במשך השנים דמי שכירות לעמידר על קרקע השייכת למנהל מקרקעי ישראל, אך למרות זאת זכויות הבעלות שלהם על הקרקע מעולם לא הוסדרו.

כמה תושבים הצליחו להיכנס לישיבה, והחזיקו שלטים קטנים. אחרים לא הורשו להיכנס למרות שישיבות מועצת העיר פתוחות לקהל. כשביקשתי אני להיכנס והזדהיתי ככתב שהגיע כדי לצלם ולתעד את הישיבה, נשאלתי אם אני נמצא על רשימת הכתבים שמורשים להיכנס, ולא הורשתי פנימה. התושבים שנמנעה כניסתם החלו בהפגנה ספונטנית בכניסה לעירייה.

ליאור קיי-אבישי, ממובילי הפרלמנט האזרחי – התארגנות מוניציפלית חדשה, גינה את ההחלטה של עיריית תל-אביב שלא לאפשר לאזרחים לעלות לקומה ה-12 כדי לצפות בדיוני ישיבת מועצת העירייה: "חולדאי כבר הקיף את דיוני מועצת העירייה בזכוכית משוריינת שמונעת מחברי המועצה לשמוע קולות מחאה של אזרחים, אז ממה אתה מפחד חולדאי? מכמה תושבים שישבו מאחורי הזכוכית, ירימו כמה שלטים ויסתכלו על חברי מועצת העירייה ולך לתוך הלבן של העיניים?"

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה:

"ככלל, תושבים המגיעים לישיבות המועצה מורשים להיכנס ולצפות בישיבה, למעט מקרים בהם תושבים מתכוונים להפר את הסדר הציבורי. במקרה המדובר, הגיעו התושבים לישיבה במטרה להפר את הסדר. לאחר שיחה עם נציגי התושבים, הורשו מספר תושבים להיכנס, מתוך הסכמה והבנה שבמידה ויפרו את הסדר בישיבה יוצאו החוצה. הנציגים שנכנסו צפו בישיבה והביעו את מחאתם בצורה שקטה ע"י שלטים שהחזיקו בידם. הם הורשו להמשיך במחאתם השקטה בישיבה ולהביע מחאה רועשת בכניסה לבניין, ללא התערבות המאבטחים. בנוסף, בסיום ישיבת המועצה חילקו המוחאים פליירים לחברי המועצה ביציאתם מהאולם, והדבר לא נמנע מהם. יצוין, כי ישיבות המועצה מצולמות בלייב ומופיעות באתר העירוני, כך שכל תושב יכול לצפות בהן כרצונו".

> לא "ערכים יהודיים", אלא העדפת האינטרס היהודי על פני האזרחי

התושבים הבודדים שהצליחו להיכנס לישיבת מועצת העיר מפגינים נגד הכוונה לפנותם. (צילום: זהבה ארזואן)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

"לא למות רעבים. זה כל מה שאנחנו מקווים לו עכשיו"

המצור הישראלי ההדוק על צפון רצועת עזה והיחס המקל שמקבלות כנופיות שבוזזות את משאיות הציוד הובילו למחסור חמור במזון ולזינוק חד במחירו. הרעב חמור במיוחד בצפון, אבל מורגש גם בשאר חלקי הרצועה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf