newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרט חדש מגייס תמיכה: סיפורה של העיר שחיברה פעם את פלסטין לעולם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

סרט חדש, המתעד את סיפורה של העיר לוד, מגיע בימים אלו לקו הסיום של קמפיין מימון המונים באתר הבינלאומי אינדיגוגו. הסרט, "לוד בגלות" (באנגלית: Lyd In Exile), אותו ביימו שרה פרידלנד וחברי, בלוגר שיחה מקומית רמי יונס, מספר את סיפורה של העיר לוד, שעד 1948 היתה המרכז של פלסטין, העיר שבה הצטלבו הרכבות ממצרים ולבנון, שבה נמצא נמל התעופה והיום ידועה בקרב יהודים ישראלים בעיקר כמרכז של סמים אלימות וגזענות.

סרטם התיעודי של פרידלנד ויונס מביא את סיפורם של פלסטינים שגורשו מהעיר במהלך הנכבה והחיילים שגירשו אותם. אבל הוא לא עוצר שם, אלא ממשיך עם שנים של נישול ומחיקת הנראות הפלסטינית במרחב העיר שנמשכים ללא הרף עד היום הזה דרך מספר דמויות, ביניהן מורה מקומית הנאבקת על שימור הזהות, תושב מחנה הפליטים בלטה שהוא דור שלישי למגורשי לוד שמעולם לא חזר לבית משפחתו, וראש העיר הנוכחי שדוגל בייהוד העיר ומקדם הריסות בתים.

בימים האחרונים זכו היוצרים לתמיכה גם מיו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה שפרסם סרטון בקריאה לתמוך בקולנוע פלסטיני ובתיעוד סיפורה של העיר לוד: "מאז ימיו של השלטון הצבאי, לא הייתה כזו מתקפה נגד התרבות והאומנות הפלסטינים. מי שמנהיגה את המתקפה הזו היא שרת התרבות הגזענית, מירי רגב. היא רודפת את התאטרון הפלסטיני אל- מידאן, היא רודפת אומנים פלסטינים. היא רוצה לקשר בין אומנות לבין נאמנות. אלא שאנחנו שוזרים אומנות ומאבק ביחד. אין היתכנות למאבק יצירתי, ללא אומנות יצירתית ואמיתית".

צפו בח"כ עודה (כתוביות באנגלית):

צילומיו של הסרט ארכו כ-4 שנים, ובימים אלה יוצריו מבקשים לפנות אל פלסטינים, יהודים ואל כל מי שמעוניין לעזור ולהשמיע את סיפורה של הנכבה המתמשכת, כדי לגייס כספים על מנת לסיים את הפקתו. לתמיכה בסרט, לחצו כאן (אנגלית). לאתר הסרט עצמו בו ניתן ללמוד עוד על הפרויקטים ולצפות בקטעים ממנו (אנגלית), לחצו כאן.

> פסטיבל הסרטים 48 מ״מ מציג: ארכיון הקולנוע הפלסטיני הגנוז

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf