newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לא רק לחץ בינלאומי, גם פעילות פוליטית מקומית עובדת: תגובה לחגי מטר

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ההסתדרות הרפואית בישראל קראה לחבריה לסרב להזין בכפייה שובתי רעב, גם במחיר של עבירה על החוק הישראלי בעניין הזנה בכפייה הנמצא בתהליכי חקיקה. אני מצטרף לברכות של חגי מטר על "העמדה הנחושה והאמיצה של ההסתדרות הרפואית". כתבתו של מטר עוסקת באופן מוצהר בספקולציה: יתכן, כותב מטר, שברקע עמדתה של ההסתדרות הרפואית עומד החשש מפני נידוי מהקהילה הרפואית העולמית. אין לי טענה או הוכחה לכך שזוהי שגיאה, אך ברצוני להצביע על כל שהפניית הזרקור לפעילות הבינלאומית עלולה למחוק מהדיון הציבורי פעילות מקומית ארוכת שנים.

> החרם עובד: מניע אפשרי לעמדתה של ההסתדרות הרפואית על הזננה בכפייה

בשנת 1988 הוקמה עמותת רופאים לזכויות אדם על-ידי רופאים ישראלים ופלסטינים. החל מתחילת שנות התשעים העמותה עוסקת בזכויות של כלואים, עצירים ואסירים הנמצאים תחת שליטתה של ישראל – כולל עיסוק נרחב במניעת עינויים וליווי רפואי של שובתי רעב. חיפוש פשוט באתר של רופאים לזכויות אדם מעלה את העובדה הבאה: כל עיסוק עקרוני בזכויות שובתי רעב מצד העמותה כלל דרישה מלשכת האתיקה של ההסתדרות הרפואית להשמיע את קולה. כבר לפני ארבעה חודשים שלחו ברופאים לזכויות אדם את עמדתם כלפי החוק לידיעת ההסדרות הרפואית (קובץ PDF). יתרה מכך, שיתוף הפעולה העיקרי בין ההסתדרות הרפואית הישראלית לבין רופאים לזכויות אדם היה במתן במה מצד ההסתדרות לקורס מקוון של העמותה העוסק ברופאים העובדים בבתי-הכלא.

עוד בנושא

    לצערי פעילות זאת לא מוזכרת בכתבתו של מטר. עם הגידול, המבורך, בפעילות בינלאומית כנגד הכיבוש הולכים וגוברים הקולות בישראל ובפלסטין ולפיה זוהי הפעילות היחידה שיכולה להביא לשינוי בסכסוך המקומי. אני לא טוען שזוהי עמדתו של מטר (למעשה אני יודע שלא), אבל דווקא משום כך יש להיזהר ממחיקה לא מכוונת של עשרות שנות אקטיביזם מקומי, ישראלי ופלסטיני.

    א א א
    ועוד הערה לסיום:

    הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

    כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

    אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

    הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
    תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

    לחצו כאן
    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

    כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

    X

    אהבת את הכתבה הזאת?

    כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
    silencej89sjf