newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרבנית מצפון שלישית נשפטה למאסר

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אחרי תאיר קמינר ואיידן קטרי, סרבנית מצפון שלישית – עמרי ברנס – נשפטה למאסר אתמול (שני). ברנס, פציפיסטית מראש העין, הגיעה לבקו"ם והודיעה על סירובה להתגייס, לאחר שבקשתה לפטור מטעמי מצפון נדחתה לאחרונה. היא נשפטה לשבוע מאסר בכלא 6, וצפויה בהמשך להשתחרר, לחזור לבקו"ם, ולהשפט שוב – וחוזר חלילה – כפי שעושה הצבא עם כל סרבניות המצפון.

המקרה של עמרי ברנס שונה במעט מזה של קמינר וקטרי. בעוד שהשתיים האחרונות מסרבות להתגייס בגלל הכיבוש בשטחים, ברנס מתנגדת לכל שירות צבאי באשר הוא, ולכן לפי תקנות הצבא הייתה אמורה לקבל פטור. עם זאת, ועדת המצפון הצבאית החליטה לחייב אותה בגיוס.

בהצהרתה לצבא כתבה ברנס כך: "אני מסרבת לקחת חלק בכל ארגון שמשתמש באמצעים אלימים נגד בני אדם, גם אם הם האוייבים שלנו. פצצות ונשק הם לא פתרון לסכסוכים. למלחמה יש מחיר כבד של קורבנות: חיילינו נופלים וכך גם אזרחים ותושבים משני הצדדים. אני מסרבת להיות חלק מארגון שרואה שחור-לבן, שרואה את כל תושבי מדינת אויב כאוייבים פוטנציאלים, ולפיכך עלול לפגוע בחפים מפשע".

תאיר קמינר יושבת בכלא הצבאי זה תקופה רביעית, ובמצטבר יותר מ-90 ימים. היא צפויה להשתחרר ולחזור שוב לבקו"ם השבוע. איידן קטרי, הסרבנית הטרנסג'נדרית הראשונה שנשלחה לכלא גברים, נמצאת מחוץ לכלא כרגע, ומחכה להכרעה של בג"ץ בעתירתה בעניין הדרישה להכלא בכלא נשים. [עדכון, 14:30 – עכשיו התבשרה קטרי שהיא קיבלה פטור על סעיף נפשי. בתגובה הודיעה שזו דרכו של הצבא שלא להכיר בסרבנותה המצפונית]

> פרסומי ארכיון המדינה יוכפפו לצנזורה הצבאית, תמנע גישה למסמכי מקור מנייר

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf