newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"שיחה מקומית" שמחה להציג את אמיר רותם, עורך ראשי חדש לאתר

מאת:

אנחנו גאים ומתרגשים מאוד להציג היום את העורך הראשי החדש של "שיחה מקומית": אמיר רותם.

אמיר הוא עיתונאי מנוסה, עם כשלושים שנות עריכה מאחוריו. הוא התחיל את דרכו ב"דבר", ערך שורת מקומונים, מגזינים עצמאיים, מוספים בעיתונות הארצית ותוכניות טלוויזיה, וכן הקים וערך את כתב העת הספרותי "מסמרים". לפני כעשור עזב את עולם העיתונות ופנה לאקטיביזם פוליטי, כמנהל המחלקה הציבורית בארגון זכויות האדם "גישה".

אמיר רותם (צילום: אורן זיו)

באחד הראיונות בדרכו אלינו סיפר לנו אמיר ש"שיחה מקומית" הוא המקום היחיד בעיתונות שהיה יכול לדמיין את עצמו עובד בו, בשל השילוב המדויק שהאתר מציע בין עיתונות מקצועית לבין מחויבות לשינוי פוליטי וחברתי. מבחינתנו, השילוב הזה שכל כך חיוני לזהות של "שיחה מקומית" מגולם להפליא בהיסטוריה האישית, בנסיון ובכישורים של אמיר, ולכן אנחנו בטוחים לגמרי שיעשה את תפקידו על הצד הטוב ביותר.

בשנה האחרונה ראינו ביתר שאת כמה חשוב התפקיד המיוחד של "שיחה מקומית": אם זה בזיהוי המוקדם של אחריות המדינה ביחס לפשע המאורגן המשתולל בחברה הערבית, של עליית כוחם הפוליטי של האזרחים הפלסטינים ושל חיוניות העיסוק במשבר האקלים – שלושה נושאים שכתבנו עליהם הרבה לפני שהפכו למיינסטרים; אם זה בתשומת הלב והחיבור לשטח בשייח' ג'ראח, ברחבי הגדה המערבית ובעזה, שאפשרו לנו לתת הקשר להתפוצצות גל האלימות של מאי, ולביקורת על ישראל כמדינת אפרטהייד; אם זה בתחקירים על המיליציות המשותפות למתנחלים ולחיילים שהרגו פלסטינים או בחשיפה על התיק הסודי והריק מראיות של ישראל נגד ששת ארגוני זכויות האדם הפלסטינים; ואם זה בסיקור השוטף שלנו של סוגיות של חינוך, מאבקים פמיניסטים, צדק חברתי ועוד.

על כל ההישגים האלה חתומה המערכת המעולה שלנו: העורכים יונית מוזס, אורלי נוי ומירון רפופורט, כתבי המערכת אורן זיו, בכר זועבי, תמר בן דוד, יובל אברהם ובאסל אל-עדרה, בעל טור החינוך גיל גרטל, ועוד שורה של כותבים קבועים כמו סמאח סלאימה, מיכאל ספיר, סוהא עראף, פנינה פויפר, יפעת סולל ועוד. אמיר מצטרף לצוות הנפלא הזה במטרה משותפת של כולנו להוביל את "שיחה מקומית" לשלב הבא – להגיע לקהלים גדולים יותר, לחשוף עוולות נוספות, לתת במה לעוד קולות מודרים, ובעיקר לשנות את הארץ הזו לטובת כל יושביה ויושבותיה. אמיר – שיהיה בהצלחה!

בהקשר הזה חשוב לנו גם להגיד תודה לכל הקוראות והקוראים שמלווים אותנו במסע המשותף הזה, ובמיוחד למי שבחרו ובוחרים כל יום מחדש לתמוך בנו דרך תוכנית החברות של "שיחה מקומית". היכולת שלנו לחקור, להיות בשטח, לדווח, להציע פרשנות ודעות ולהגיע למאות אלפי א/נשים, וגם לצרף עורך ראשי חדש לצוות, תלויה בתמיכה הזאת. תודה.

בסולידריות, ובהצלחה לכולנו,

סוהאד באבא וחגי מטר

מנהלי "שיחה מקומית"

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf