newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שיחה מקומית בימי מגיפה

מכתב מיוחד ממערכת שיחה מקומית לקוראות ולקוראים, על שינויים במערכת ואיך שאנחנו תופסים את התפקיד העיתונאי שלנו בימי משבר הקורונה

מאת:

אנחנו נתונים בימים אלה במשבר קשה, ומתמודדים עם אתגר לא פשוט – ביחד עם האנושות כולה. מגיפת הקורונה היא אירוע היסטורי שקשה עדיין לנבא את ממדיו, אבל כבר עכשיו ברור שאנחנו נכנסים לתקופה מסוג שרובינו לא הכרנו בימי חיינו.

מהפסקה כמעט מוחלטת של מסעות בינלאומיים; דרך עוצר בערים ברחבי העולם מווהאן ועד סן פרנסיסקו; ועד האיום על בריאותם ופרנסתם של מאות מיליוני בני אדם – הדבר משתווה בעוצמתו אולי רק למשבר האקלים המתפתח, שעד כה מעורר הרבה פחות התגייסות מצד הממשלות.

בארץ, בנוסף להתמודדות עם המגיפה, אנחנו רואים מיום ליום איך מצב החירום השורר כאן מאז קום המדינה – בשילוב עם ההיגיון של המשטר הצבאי בשטחים והפלונטר הפוליטי – יוצרים מציאות פנטסטית של אישור מעקב אחרי טלפונים של רבבות אזרחים תוך מעקף של הכנסת, והקפאת רוב פעילות בתי המשפט.

לקוחה בימי קורונה בשוק מחנה יהודה, ירושלים (נתי שוחט / פלאש90)

לקוחה בימי קורונה בשוק מחנה יהודה, ירושלים (נתי שוחט / פלאש90)

בימים אלה, שבהם רבים מאתנו ספונים בביתם לתקופה לא ידועה, רצינו קודם כל לשלוח רגשות של סולידריות ואיחולים חמים של בריאות, שפיות וביטחון לכם ולכל היקרים לכם. קחו נשימה עמוקה – ותשמרו על עצמכם.

רצינו גם לעדכן על שינוי שיטות העבודה אצלנו. כל מערכת "שיחה מקומית" עברה השבוע לעבודה מהבית ולפגישות מקוונות. ככל האפשר, אנחנו מקפידים שכל הכותבות והכותבים שלנו יספקו סיקור באמצעות ראיונות טלפוניים, כדי לא לסכן את עצמנו או את מושאי הסיקור שלנו.

מעבר לכך, גיבשנו כמה עקרונות מנחים לסיקור בתקופה הקרובה, שרצינו לחלוק אתכם:
ראשית, לא להלחיץ סתם. להיזהר כפליים עם דיווחים מזרי אימה, ולנסות עד כמה שאפשר למתן כותרות ותמונות כך שלא ישדרו פניקה לא מוצדקת.

שנית, בהתאם לקו שמנחה אותנו תמיד, נמשיך גם בתקופה הזאת לשים לב במיוחד לקהילות החלשות ביותר בחברה; למי שנפגעים ביותר מהמשבר; לסיפורים שנדחקים לשוליים; לקולות הנעדרים ביותר בתקשורת המיינסטרים; לעמדות שנשמעות פחות בנושא המדיניות הכלכלית; ולהגנה על המרחב הדמוקרטי.

ושלישית, אנחנו רוצים גם להציע תקווה: לתת כלים להתמודדות; להזכיר שנעבור את זה; לספק מפלט בדמות כתבות ארוכות ועיסוק בתרבות ובנושאים נוספים שאינם קורונה; להצביע על הזדמנויות לסולידריות ולאחווה בתוך ימי המשבר – ואפילו על ההזדמנויות לשינוי כלכלי, אקלימי וחברתי ארוכי טווח שנפתחות מתוך הטלטלה.

אם יש לכן ולכם מחשבות על הסיקור שלנו, סיפורים שחשוב שנדווח עליהם, קולות נוספים שחשוב שנשמיע או כל משוב אחר – אנא כתבו לנו למייל info@mekomit.co.il .

אנחנו כאן בשבילכם, עכשיו יותר מתמיד.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf