יום האשה: מאות נשים צעדו נגד גירוש הפליטים ובעד דרום תל אביב
הנשים דרשו לשקם את דרום תל אביב ולקלוט את מבקשי המקלט ברחבי הארץ. שולה קשת, ממארגנות האירוע: "הגירוש של מבקשי המקלט הוא רק צעד לפני הגירוש שלנו, תושבי דרום תל אביב הוותיקים לטובת טייקונים"
כשבע מאות נשים התכנסו היום (שישי) בצהרים בבית "אחותי" ברחוב מטלון בדרום תל אביב ויצאו לכיוון גינת לויסקי לצעדת סולידריות עם הנשים תושבות דרום תל אביב – ישראליות ותיקות ומבקשות מקלט כאחד. הן קראו "תושבות ופליטות מסרבות להיות אויבות", "לא גרוש ולא כליאה לשקם את השכונה". כשהגיעו לגינת לוינסקי חיכו להן מאות נוספות של נשים שהצטרפו לעצרת משותפת.
את הצעדה, לרגל יום האשה הבינלאומי, יזמה הפעילה המזרחית והפמיניסטית שולה קשת שמובילה את תנועת "אחותי", ובשיתוף פעולה עם ההתארגנות "דרום תל אביב נגד הגירוש" וארגונים נוספים הפועלים בדרום תל אביב, בהם: ספריית לוינסקי, כוח לקהילה, ARDC (המרכז לקידום פליטים אפריקאים), המרכז לנשים אריתראיות, קוצ'ינטה. מולן התייצבה, כצפוי, אשת הימין שפי פז, יחד עם קמצוץ של תומכיה, שצעקה, גם זה כצפוי, נגד שולה קשת ובעד גירוש הפליטים.
> דיווח מיוחד מאוגנדה: "לא נהפוך לפח זבל של מדינה שלא רוצה פליטים"
קשת עצמה קראה במהלך האירוע "לפרק את הגטאות ולפזר את הפליטים ברחבי הארץ" ואמרה: "התאספנו מאות נשים שבאו יד ביד לקרוא בקול שאנחנו בעד זכויות נשים והאדם לכולן ללא הבדל מוצא וגזע, שאנחנו דורשות את שיקום דרום תל אביב ובעד תוכנית קליטה ופיזור של מבקשי ומבקשות המקלט ברחבי הארץ". קשת ביקשה להדגיש: "אנחנו בעד דרום תל אביב. עשו מהאזור שלנו חצר אחורית של המדינה", והוסיפה "הגירוש של מבקשי המקלט הוא רק צעד לפני הגירוש שלנו, תושבי דרום תל אביב הוותיקים לטובת טייקונים".
אורחת הכבוד של האירוע היתה ד"ר אָלְגָנֶש פֶסֵאַה, מייסדת ונשיאת ארגון "גנדי", התומך בפליטים ומדוכאים, ילדים ונשים בפרט – במדינות מערב ומזרח אפריקה השונות ובאירופה. היא קראה: "אחי ואחיותי: לישראל יש עבר והיא יכולה להבין את המצב ואת החשיבות של זכויות אדם. בואו נעבוד יחד למען זכויות אדם באשר הם".
> מומחים מטעם האו"ם קוראים לעצור את גירוש מבקשי המקלט
הלן קידאנה, מנהלת מרכז נשים אריתראיות בשכונת נווה שאנן, אמרה: "החלום שלי הוא שהבנות שלנו לא יצטרכו ללחום עבור זכויותיהן. אני עדיין אופטימית. זה הזמן שלנו עכשיו!".
ד"ר אסתר עילם, ממייסדות התנועה הפמיניסטית בישראל וחלוצת המאבק נגד הסחר בנשים אמרה במהלך העצרת: " כשהקמנו את המאבק הפמיניסטי הבנו שהאישי זה הפוליטי. המאבק בגזענות הוא בלתי נפרד מהמאבק הפמיניסטי. שחרור האשה הוא שחרור האנושות. לצערי יש תנועות רדיקליות רבות שמונהגות על ידי גברים שלא מבינים את הנקודה הזו".
הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.
> מריה מונטסורי: המורה הפמיניסטית שסרבה להצהיר נאמנות לשלטון
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן