newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מבקשי מקלט מדארפור ציינו 11 שנים לרצח העם הנמשך במדינתם

חברי הקהילה הדארפורית בתל אביב התכנסו לטקס זיכרון למעל 400,000 הנספים ברצח העם הנמשך באזור דארפור, הנילוס הכחול והרי הנובה

מאת:

מאות מבני קהילת מבקשי המקלט הדארפורית ציינו אמש בגינת לוינסקי בתל אביב את יום דארפור העולמי, במלאת 11 שנה לתחילת רצח העם הנמשך גם בימים אלה. יום דארפור העולמי צוין אמש במקומות שונים בעולם . חברי הקהילה הדארפורית בתל אביב התכנסו בגינת לוינסקי לטקס זיכרון למעל 400,000 הנספים ברצח העם הנמשך באזור דארפור, הנילוס הכחול והרי הנובה. הטקס נפתח בדקה דומיה ובאזכור העובדה שבאותו זמן ממש נערך טקס דומה גם מחוץ לכלא חולות בו כלואים כ-1,000 מבני הקהילה הדארפורית שנמלטו מן התופת לישראל.

נסראדין מוסא העיד על שעבר עליו ועל משפחתו: "בשבת בבוקר הגיעו לכפר בו גרנו אנשי מליציות הג'נג'אוויד על סוסים ותקפו אותנו. כדי להציל את חיינו נאלצנו לברוח להרים. שם במשך 17 יום בלי אוכל או מים, התחבאנו בין העצים כשאנחנו ניזונים מעלי העצים בלבד. עד שהגענו למחנה עקורים. גם כשהפכנו לפליטים באזור אחר של סודן לא פסקו הסכנות והעוינות כלפינו כדארפורים. קשה מאד למצוא עבודה, לא יכולתי להתקבל ללימודים. רציתי לרכוש מקצוע ולתרום מיכולותיי לרווחת העם שלי. נאלצתי לצאת מסודן ולנדוד במספר מקומות עד שהגעתי לישראל. לא הגעתי לכאן כי אני רוצה לחיות כאן. הגעתי לכאן כי אני קרבן של המלחמה שעדיין נמשכת בדארפור".

קהילת מבקשי המקלט הדארפורית ציינה את יום דארפור העולמי (צילום : אורן זיו / אקטיבסטילס)

קהילת מבקשי המקלט הדארפורית ציינה את יום דארפור העולמי (צילום : אורן זיו / אקטיבסטילס)

מוסה קיסו, גם הוא ניצול רצח העם, אמר: "רק לפני יומיים עמדנו לצד חברינו הישראלים שציינו את יום השואה, אחד הפרקים האפלים בהיסטוריה האנושית. יחד איתם אמרנו 'לא עוד, לא שוב'. אבל לצערנו מזה 11 שנה העולם שוב עומד מנגד כשאלפים רבים ממשיכים להירצח, להיאנס, להישרף, להיעקר מבתיהם, לרעוב ולאבד את יקיריהם ואיש אינו עצור את הזוועות ונוקט צעדים מעשיים שיעצרו את הירצחם של אזרחים חפים מפשע, וזאת גם אחרי עשרות החלטות או"ם הקוראות לעצירת ההרג". בתום הטקס הודלקו 11 נרות זיכרון ורבים מהמשתתפים אחזו נרות קטנים דולקים בידיהם ועמדו בשתיקה.

היום העולמי לציון רצח העם בדארפור (צילום : אורן זיו /אקטיבסטילס)

היום העולמי לציון רצח העם בדארפור (צילום : אורן זיו /אקטיבסטילס)

מעט לפני תחילת האירוע עמדו ארבעה פקחי רשות ההגירה והאוכלוסין בפתח תחנת משטרת לוינסקי, בשביל המוביל אל הגינה, ודרשו מחלק מהמגיעים לאירוע להציג בפניהם את אשרות השהיה שלהם. הם בדקו האם יש בין מבקשי המקלט כאלה שאשרתם אינה בתוקף ויוכלו להישלח מידית למתקן הכליאה בחולות. פעילת זכויות אדם שהבחינה בכך ספרה לנו: "הם עמדו על לוינסקי בפתח של המשטרה, ובעצם זה היה סוג של אמבוש לכל מי שהגיע מהכיוון ההוא לטקס. בדקו אשרות. קראתי לעברם אתם לא מתביישים? יומיים אחרי יום השואה אנשים מגיעים לטקס זכרון לרצח עם ואתם אורבים להם כדי לכלוא אותם? הם ענו ממש בגסות ,עופי מפה, סתמי ת'פה ובהתחלה עשו שרירים ואמרו שהם הולכים להיכנס לטקס עצמו, עד שאחד מהארבעה שכנע את האחרים לא לעשות את זה והם הלכו משם."

צפו בווידאו מהאירוע:

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה מקומית
"הצל" ואנשי כיתת הכוננות של משטרת תל אביב עושים סלקציה בין צלמים בזירת נפילה בתל אביב, ב-22 ביוני 2025 (צילום: אורן זיו)

"הצל" ואנשי כיתת הכוננות של משטרת תל אביב עושים סלקציה בין צלמים בזירת נפילה בתל אביב, ב-22 ביוני 2025 (צילום: אורן זיו)

"הצל" לא לבד: צלמים ערבים סובלים מהתנכלות שיטתית

מאז שהתחילה המלחמה עם איראן גברו ההסתה והמתקפות נגד עיתונאים, בעיקר פלסטינים, מצד אזרחים, שוטרים ואנשי כיתות כוננות. "המצב כאן נהיה כמו במצרים ומקומות דומים, לא ניתן לצלם ברחוב בלי הפרעה"

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf