פעילה תעבור ניתוח לאחר ששוטרים שברו את זרועה ביום ירושלים
שוטרים שברו את ידה של שרה ברמר-שליי, פעילה יהודיה אמריקאית שלקחה חלק בפעילות מחאה בכניסה לשער שכם ביום ירושלים. הפעילים ניסו לחסום באופן לא אלים את כניסת ריקוד הדגלים לרובע המוסלמי
כותבת: נטשה רוט
פעילה יהודיה אמריקאית, שזרועה נשברה על ידי שוטרים בזמן שאלו פיזרו בכוח פעולת מחאה בלתי אלימה בשער שכם ביום ירושלים, תזדקק לניתוח בגלל פציעתה.
שרה ברמר-שליי, בת 25, היא חלק מקבוצה של פעילים ישראלים ויהודים אמריקאים שקיימו ביום רביעי שעבר הפגנה בלתי אלימה בשער שכם בירושלים. המפגינים, שישבו כשהם אוחזים בזרועות האחד של השניה לאורך שער הכניסה לעיר העתיקה, ניסו לחסום את המסלול של ריקוד הדגלים השנתי. הם אוימו פיזית על ידי מפגיני הימין במקום עוד לפני שהשוטרים פינו אותם באלימות מהשער. בנוסף לשבירת הזרוע של ברמר-שליי השוטרים משכו לפחות פעיל אחד בשערו.
> ריקוד הדגלים והכלימה: אוי לו לעם שכל שמחתו היא שמחה לאיד
#disruptJDay #JerusalemDay pic.twitter.com/sTeTO2SAJy
— Naomi Dann (@naomi_dann) 24 במאי 2017
ברמר-שליי, חברה בקבוצת הפעילים היהודים אמריקאים IFNotNow (אם לא עכשיו), סיפרה למגזין 972 כי הניתוח שהיא צפויה לעבור יעלה 25 אלף דולר, והיא צפויה לעבור אותו ביום חמישי הקרוב בבית החולים הדסה בירושלים. היא צפויה להיות מאושפזת לאחר הניתוח להתאוששות למספר ימים. קמפיין גיוס כספים שנפתח כדי לסייע לה לכסות את עלויות הטיפול הגבוהות הצליח לגייס עד כה כ-6,500 דולר, וברמר-שליי אינה בטוחה כי ביטוח הנסיעות שלה יכסה את שאר עלויות הטיפול הניתוח.
דובר המשטרה שהתייחס ביום חמישי שעבר לאירוע בתגובה לפניית מגזין 972+ לא הכחיש כי אחד השוטרים הוא ששבר את ידה של ברמר-שליי. בעת כתיבה שורות אלו מחלקת המדינה האמריקאית לא הגיבה בנוגע לתקרית בה שוטרים ישראלים תקפו אזרחית אמריקאית בצורה קשה כל כך עד שהיא נזקקת לניתוח.
הניסיון לחסום את מעבר ריקוד הדגלים לעיר העתיקה ביום ירושלים, אירוע בעל גוון לאומני מאוד ואף אלים, הוא חלק ממאמץ של כמאה פעילים יהודים אמריקאים שהגיעו לאזור כדי להשתתף בפעולות מחאה נגד הכיבוש. בין הפעולות הם לוקחים חלק בהקמת "צומוד-מחנה החופש" באזור סארורה שבדרום הר חברון – מאחז מחאה בהשראת המאבק הילידי בסטנדינג רוק בארה"ב – שהוקם לפני תשעה ימים על ידי פעילים פלסטינים, ישראלים ויהודים אמריקאים, והצבא ניסה לפנות כבר פעמיים.
הפגנות של פלסטינים בשטחים הכבושים נתקלות כמעט תמיד בתגובה באלימות משטרתית או של הצבא. כך גם נהגה המשטרה בהפגנות יוצאי אתיופיה שקראו לשוויון. גם פעילי שמאל ועיתונאים המסקרים הפגנות בגדה רגילים לתגובות אלימות. עד כה, באופן מסורתי, נוכחות של פעילים יהודים מהתפוצות מיתנה את תגובות השלטונות בהפגנות, אולם כעת, כאשר יותר ויותר פעילים יהודים מרחבי העולם מגיעים לישראל כדי לקחת חלק בפעולות התנגדות בלתי אלימות לכיבוש, נראה שהרשויות מגיבות אחרת.
נטשה רוט היא אקטיביסטית עיתונאית, ועורכת באתר 972+, שם פורסם במקור הפוסט באנגלית. תורגם לעברית על ידי יעל מרום.
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן