newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שנה לצוק איתן, תמונה ביום: עפיפון בין ההריסות

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בתמונה: ילד פלסטיני עם עפיפון עומד מול הריסות מגדלי אל-נדא בבית חנון, צפון רצועת עזה, 4 באוגוסט 2014. במגדלים היו 90 דירות. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

***

51 ימים נמשכה המתקפה על עזה, "צוק איתן", שהחלה ב-8 ביולי 2014.

רוב הצילומים שאנחנו מציגים כאן, והצגנו בזמן אמת ב"שיחה מקומית" ובמגזין 972+ באנגלית, לא הגיעו אל צרכני החדשות בישראל. התקשורת הישראלית, נטולת גישה ישירה או מקורות בעזה, התעלמה ברובה מההרס וההרג הרב ברצועה, ולהרוגים הפלסטינים לא היו שמות, לא היו פנים וסיפורים.

מעל אלפיים קורבנות גבתה המלחמה בעזה, רובם המכריע היו אזרחים חפים מפשע, ו-72 ישראלים נהרגו, מתוכם 67 חיילים.

במהלך המתקפה חברות וחברי קולקטיב אקטיבסטילס תיעדו באופן יומיומי את שהתרחש באותה תקופה בעזה, בישראל ובגדה המערבית.

שנה אחרי, כאשר עשרות אלפים בעזה עדיין חיים ללא קורת גג, ואלפי פצועים עדיין מחכים לשיקום, אנחנו מקווים להזכיר מה קרה בקיץ שעבר, דרך עדשת המצלמה שלנו.

עריכת תמונות: קרן מנור/אקטיבסטילס

> שנה מאז צוק איתן: הרצועה קורסת אבל העזתים לא רואים חלופה לחמאס

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מרצים רבים תמכו במכתב הנזיפה במרצה בגלל הדעות שלה על 7 באוקטובר. סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים למען הדחתה של פרופ' נדירה שלהוב-קיבורקיאן (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)

מרצים רבים תמכו במכתב הנזיפה במרצה בגלל הדעות שלה על 7 באוקטובר. סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים למען הדחתה של פרופ' נדירה שלהוב-קיבורקיאן (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)

אקדמיה שלא יוצאת נגד ההרג והדיכוי לא ממלאת את תפקידה

כשהופיע איום על ביטול פרסי ישראל, האקדמיה בישראל הזדעקה. אבל היא בוחרת למלא את פיה מים ביחס לזוועות בעזה, ואפילו עוזרת בסתימת הפיות של סטודנטים ומרצים פלסטינים. ככה לא עושים אקדמיה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf