newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מה מוביל למה? אתרי החדשות נותנים רקע להתקפות על ערבים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

"חשד לפיגוע נקמה", מבשרת הכותרת הראשית של אתר "הארץ". "נקמה בערבים", מסבירה כותרת המשנה של אתר NRG (מקור ראשון). "גל הטרור מוביל לשורת תקיפות של ערבים-ישראלים", פותחת כותרת המשנה בדף הבית של Ynet, "חשבתי שכל הערבים מחבלים" מובא ההסבר מפיו של הדוקר היהודי מדימונה תחת הכותרת "פיגוע נקמה" בוואלה! NEWS.

פתאום – הכל הוא הקשר.

אחד מתפקידיה הבסיסיים של עיתונות, כך לומדים בכל שיעור מבוא בתחום, הוא לא רק לספק חדשות אלא גם לתת להן הקשר, ובכך לעזור לקוראים להבין את האירועים. שלושת האתרים האמורים עושים את זה להפליא. הם מבליטים בצורה ברורה את ההקשר, את הקשר בין התקפות הפלסטינים על יהודים בימים האחרונים לבין התקפות היהודים על הפלסטינים. כל כך חשוב ההקשר הזה, שהוא מגיע לכותרת הראשית או לכותרת המשנה. "נקמה", "הטרור מוביל לתקיפות". שיהיה ברור מאוד מה היה קודם, ומה בא אחר כך.

מתי בפעם האחרונה ראיתם כותרת כזאת, או כותרת משנה, או אפילו פסקה שישית בסוף ידיעה חדשותית, שנותנת כזה הקשר להתקפה על יהודים? איזה מהדקירות של אתמול, למשל, תוארה כ"נקמה" על הרג פלסטינים על ידי חיילים בימים שלפני? איפה הזכירו לנו, נגיד ששלטון צבאי בן 48 שנים בגדה המערבית, או מדיניות גזענית ומפלה בין אזרחים יהודים ל"תושבים" פלסטינים במזרח ירושלים, "הובילו" לשורת תקיפות על יהודים?

בעיתונות הישראלית הבוקר אנחנו נזכרים שההקשר הוא הכל – אבל רק כשהוא מסביר למה יהודים תוקפים ערבים. לא להיפך.

> ערוץ 2: לא קרה היום כלום לערבים

עמוד הבית של וואלה!, 9.10.15

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf