newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרטון: תגידו איפה אתם גרים, ונגיד לכם איך זה משפיע על החיים והמוות שלכם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מערכת הבריאות היא אמנם ממלכתית, ולכאורה לכל אזרחי ישראל זכות שווה לבריאות. אבל בפועל, מקום המגורים שלנו, ההשכלה, ההכנסה, המוצא, המגדר, הנגישות לתחבורה – כל אלה קובעים את הזמינות והאיכות של הטיפול הרפואי שנקבל, ומכך גם את הסיכויים שלנו לבריאות טובה. אזור המגורים שלנו קובע את תוחלת החיים שלנו.

תושב רעננה חי בממוצע 6 שנים יותר מתושב באר שבע. נשים ערביות חיות בממוצע 4 שנים פחות מנשים יהודיות. 22 אחוז מהעניים בישראל ויתרו על טיפול רפואי או תרופות כי לא היה להם כסף. מספר הרופאים בצפון הוא פחות מחצי ממספרם במרכז. בדרום מתים פי 2 יותר תינוקות מאשר במרכז. לנשים עם השכלה נמוכה יש סיכוי גבוה פי 5 למות ממחלת לב. בתי חולים בדרום מגייסים תרומות של 10 מיליון שקל בשנה, כשבמרכז מגייסים 77 מיליון.

שני מתנדבים בארגון רופאים לזכויות אדם (רל"א), ברק פז ונועה באסל, יצרו את סרטון האנימציה שמציג נתונים על הפערים הקיימים בבריאות בין החלקים השונים של ישראל, והקשר שלהם למשתנים כמו הכנסה והשכלה. השניים החלו לעבוד על הסרטון כבר לפני מספר שנים, עוד בזמן שעבדתי כדוברת רל"א, והוא מציג (בעברית ובערבית) חיים של אדם ממוצע מהלידה ועד המוות, במרכז ובפריפריה, על ההבדלים התהומיים ביניהם.

> האם שר החינוך הבא ייקח אחריות גם על הגיל הרך?

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
ואנואר סלאודה בביתו שהוצת בכפר דומא, 14 באפריל 2024 (צילום: אורן זיו)

"התחלתי לבנות את הבית ב-2020 וסיימתי השנה בכוונה להתחתן וגור פה". אנוואר סלאודה בביתו שהוצת בכפר דומא, 14 באפריל 2024 (צילום: אורן זיו)

פרעות בדומא: "אלמלא ברחו, משפחות שלמות היו נשרפות בבתים"

עם מציאת גופתו של הנער בנימין אחימאיר ממאחז "מלאכי השלום", מתנחלים פשטו על הכפר דומא, שבו הוצתה משפחת דוואבשה לפני 9 שנים, וזרעו בו חורבן. לדברי התושבים, חיילים שנכחו במקום גיבו את הפורעים ולא עשו דבר למנוע את האלימות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf