newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו בסרטון: תושבי הכפר הפגינו במחאה לא אלימה - והצבא התקפל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כותב אורח: אביב טטרסקי

בתחילת 2016 נחסמו חמש דרכים חקלאיות המובילות מהכפר דיר איסתיא (באזור סלפית) למאות דונמים של מטעי זיתים של תושבי הכבר. מע"צ הקימה מעקה לאורך שני קילומטר, בהם עובר כביש 5066 המשרת את תושבי ההתנחלויות באזור. הכביש נסלל בשנות השמונים בין הכפר לשטחים נרחבים של מטעים, תוך שהוא חוצה דרכים חקלאיות לכל אורכו. במשך 30 שנה התאפשר לחקלאים להמשיך להשתמש בדרכים החקלאיות ולחצות את הכביש כדי להגיע למטעים שמעבר לו, אך לפני כשנה – דרכיהם נחסמו.

עוד בנושא

    לאורך מספר חודשים קיימו תושבי הכפר מחאה לא אלימה מרשימה, שהשיגה הישג צנוע של פתיחה של אחת מהדרכים, והבטחה שעוד שתי דרכים ייפתחו בהמשך – אולם הבטחה זו לא קוימה. באפריל השנה, עם תחילת שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים, חודשה המחאה.

    במשך חמישה שבועות חיילים ניסו למנוע – פיזית ואף באמצעות צווי שטח צבאי סגור – את קיום המחאה הלא אלימה. כצעד של ענישה, הצבא חסם מחדש את המעבר היחיד שנפתח בעקבות המחאה הראשונה. התושבים המשיכו להקפיד על אי אלימות גם נוכח האגרסיביות הצבאית, והצליחו פעם אחר פעם לקיים את המחאה למרות ניסיונות הצבא למנוע אותה.

    ביום ששי האחרון יצאו תושבי הכפר, מלווים במתרגלי דהרמה מעורבת חברתית, לפעולה יצירתית של התנגדות לא אלימה. כמה שעות אחרי הפעילות המופיעה בסרטון הצבא הסיר את חסימת העונשין. ככה זה נראה (איכות הקול לא גבוהה. מומלץ להגביר כדי לשמוע את חילופי הדברים):

    אביב טטרסקי הוא פעיל בקבוצת דהרמה מעורבת חברתית

    > מבט אחר על השלום: לחזק את הפלסטינים על חשבון ישראל

    א א א
    ועוד הערה לסיום:

    הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

    כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

    אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

    הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
    תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

    לחצו כאן
    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

    כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

    X

    אהבת את הכתבה הזאת?

    כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
    silencej89sjf