newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הרשות עצרה את מגן זכויות האדם עיסא עמרו בגלל ביקורת על מעצר עיתונאים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

פעיל זכויות האדם מחברון, עיסא עמרו, נעצר היום (שני) על ידי הבטחון המסכל הפלסטיני בעקבות פוסט שפרסם בפייסבוק. עמרו, רכז קבוצת "צעירים נגד התנחלויות" הפועלת נגד הכיבוש בחברון, נעצר לאחר שזומן הבוקר לחקירה בשל ביקורת שהעביר ברשתות החברתיות על הרשות הפלסטינית בעקבות מעצרו של העיתונאי איימן אל קוואסמה.

"כל מה שאני כותב ברשתות החברתיות הוא חלק מחופש הדעה והביטוי שקבועים בחוקי היסוד הפלסטינים ומוגנים על ידי כל החוקים והאמנות הבינלאומיים", אמר עמרו לפעילים מ"צעירים נגד התנחלויות", בטרם הפכה חקירתו למעצר. "המעצר שלי לא ימנע ממני להגן על זכויות אדם ועל זכותם של עיתונאים לבצע את עבודתם בחופשיות וללא לחץ מהממשלה".

עמרו הוסיף כי ברשות הפלסטינית יש מי שמפחדים מתקשורת ומאקטיביסטים שקוראים לרפורמה ולשקיפות ומעודדים מנהיגות צעירה. עמרו קרא לרשות הפלסטינית לעצור את אלו האחראים על שחיתות ועל התיאום על הצבא הישראלי במקום את הפעילים שדורשים שינוי.

"מתקפה חסרת בושה על חופש הביטוי" – כך כינה ארגון אמנסטי הבינלאומי את מעצרו של עמרו, וקרא לרשות הפלסטינית לשחררו באופן מיידי ולחדול מלהטריד ולהפחיד פעילים כדי למנוע מהם להתבטא בחופשיות. "זו שערורייה שמגן זכויות אדם נעצר רק משום שהביע את דעתו ברשת. העברת ביקורת על השלטון לא צריכה להיחשב עבירה פלילית. מעצרו של עיסא עמרו הוא ההוכחה האחרונה לכך שהרשויות הפלסטיניות נחושות להמשיך במערכה שלהן נגד חופש הביטוי", אמרה מגדלנה מוגרבי, סגנית מנהלת המזרח התיכון וצפון אפריקה באמנסטי.

עמרו הוא פעיל זכויות אדם שהוכר כמגן זכויות אדם וידוע בשל המאבק הבלתי אלים שהוא מוביל בחברון. בשל פעילותו הוא נעצר על ידי הצבא הישראלי עשרות פעמים. הוא עומד בפני 18 סעיפי אישום בבית המשפט הצבאי עופר הקשורים בהתנגדות העממית הלא אלימה שהוא מוביל.

> עדויות: שוטרים פרצו למסגד באל-אקצא, היכו והשפילו מעל למאה מתפללים

הפוסט פורסם גם בגרסה אנגלית באתר 972+.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf