newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרטון הנשיקות בין ערבים ליהודים הוסר מפייסבוק

הסרטון שהועלה על ידי המגזין טיים אאוט צבר למעלה מ-100 אלף צפיות. עורך טיים אאוט, אלכס פולונסקי: "אם זה טאבו, אני שמח שאנחנו לוקחים חלק בשבירה שלו"

מאת:
מתוך הפרויקט "ערבים ויהודים מתנשקים" (צילום: איליה מלניקוב)

מתוך הפרויקט "ערבים ויהודים מתנשקים" (צילום: איליה מלניקוב)

פייסבוק הסירה סרטון בנוסח "הנשיקה הראשונה" בין ערבים ויהודים. הסרטון, שהועלה לעמוד של מגזין "טיים אאוט תל אביב", צבר יותר ממאה אלף צפיות. מפייסבוק לא נמסר הסבר להסרת הסרטון; מטיים אאוט הודיעו שהעניין מצוי בבדיקה מול פייסבוק העולמית. ההשערה היא כי גולשים התלוננו כי הוא פוגע ברגשותיהם.

הסרטון הופק בתגובה לפסילת הספר "גדר חיה", ולאווירה הציבורית העוינת קשרים בין יהודים לערבים. הוא הועלה הבוקר, ומאז זכה להתייחסות בגארדיאן הבריטי וב"וושינגטון פוסט". בין השאר, העירו בכתבה בוושינגטון פוסט כי "באופן אירוני, כמעט לא ניתן להבחין בסרט מיהו יהודי ומיהו פלסטיני".

"הסרטון הזה הוא תגובה מתבקשת לגל ההסתה והשיח הגזעני", אמר לשיחה מקומית אלכס פולונסקי, עורך טיים אאוט תל אביב. "כמגזין תל אביבי, ליברלי ואוהב אדם, התפקיד שלנו הוא לשקף הלך רוח אחר, ואני חושב שהוא בא לידי ביטוי בפרויקט הזה".

פולונסקי הוסיף כי הסרטון עורר תגובות חיוביות ושליליות כאחד. "אם זה טאבו, אני שמח שאנחנו לוקחים חלק בשבירה שלו". הסרטון עדיין זמין לצפייה ביוטיוב (להלן).

עדכון, 8.1: אחרי שעות ארוכות שבהן לא היה זמין בפייסבוק, הסרטון הוחזר להופיע ברשת החברתית.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf