newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

חיילים ירו גז מדמיע ישירות לעבר מתפללים פלסטינים

עשרות פלסטינים הפגינו נגד מאחז חדש שהוקם על אדמות כפר בית דג'ן שליד שכם תוך קיום תפילה. אחד הקצינים נשמע על ידי עדי ראייה כשהוא מורה לחיילים לירות ישירות על המתפללים. לפחות שניים נפצעו

מאת:

חיילים ירו גז מדמיע ישירות על עשרות פלסטינים בתפילת יום השישי בכפר בית דג'ן שליד שכם. מאות פלסטינים התכנסו היום (שישי) בצהריים כדי למחות נגד מאחז חדש שהוקם על אדמות הכפר לפני כשבועיים. החיילים ניסו לפזר בגז מדמיע את המוחים עוד לפני התפילה, אך עשרות מתושבי המקום הצליחו לחזור לשדה למרות הנוכחות הצבאית וקיימו בו תפילה בשעה 12:30.

הצבא יורה גז מדמיע ישירות על מתפללים בבית דג'ן (צילום: אורן זיו)

הצבא יורה גז מדמיע ישירות על מתפללים בבית דג'ן (צילום: אורן זיו)

לפני תום התפילה הורה אחד הקצינים במקום לקבוצת חיילים לירות ישירות על המתפללים. "הוא אמר תרדו למטה ותירו על המתפללים", סיפר הפעיל הישראלי קובי סניץ שהיה במקום, "לאחר כמה שניות הוא אמר להם 'תרוצו'". גם הפעיל יונתן פולק אישר ששמע את הקצין מורה לחיילים לירות על התפילה.

ואכן, לאחר שניתנה הפקודה, נורו כעשרה רימוני גז מדמיע לעבר המתפללים. חלקם התעקשו להישאר ולסיים את התפילה ואחרים נמלטו מהמקום. לפחות שני פצועים שנפגעו מהגז פונו באמבולנס.

תושבים סיפרו ל"שיחה מקומית" שהמאחז הוקם לפני כשבועיים וביום שלישי שעבר הוצב קרוואן במקום. מאז הקמת המאחז הצבא מאבטח אותו ותושבי בית דג'ן מתקשים להגיע לאדמות החקלאיות שבאזור, ששיטחן כ-20,000 דונם. לפני ההפגנה סגר דחפור צבאי בתלולית עפר את הדרך המובילה מהכפר לאדמות שסביב המאחז. ירי הגז בהפגנה גרם לפריצה של כמה שריפות, שפגעו גם בעצי זית .

שריפה שנגרמה בעקבות ירי גז מדמיע של הצבא ליד בית דג'ן (צילום: אורן זיו)

שריפה שנגרמה בעקבות ירי גז מדמיע של הצבא ליד בית דג'ן (צילום: אורן זיו)

חיילים יורים גז מדמיע ישירות על מפגינים בבית דג'ן (צילום: אורן זיו)

חיילים יורים גז מדמיע ישירות על מפגינים בבית דג'ן (צילום: אורן זיו)

דובר צה"ל מסר בתגובה: "במהלך הפרת סדר אלימה בבית דג׳ן קבוצת מתפללים קיימה תפילה במוקד הפרת הסדר, כדי לעורר פרובוקציה במקום. כמה דקות לפני כן המתפללים לקחו חלק בהפרת הסדר וביצעו זריקות לעבר הכוח, שעשה שימוש באמצעים לפיזור הפגנות".

עם זאת יצוין כי בניגוד לטענת הצבא, התפילה התקיימה בשעה הקבועה בצהריים, והמתפללים לא לקחו חלק בפרובוקציה כלשהי.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf