newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפגנה בתל אביב: איך בקלות ילדה בת 14 הופכת לסכנה בטחונית

כמאה פעילים ופעילות הפגינו בקריאה לשחרר את מלאכ אלח'טיב, ילדה בת 14 שנעצרה על ידי הצבא ונשפטה לשישים ימי מאסר. מעל ל-150 קטינים פלסטינים כלואים בבתי הכלא הישראלים. ח"כ זועבי על מעצרי הילדים: הורסים דור שלם

מאת:

כמאה פעילי שמאל, ביניהם חברי הכנסת חנין זועבי ודב חנין מטעם "הרשימה המשותפת", הפגינו הערב (חמישי) מול הקריה בתל אביב ודרשו את שחרורה של הילדה מלאכ אלח'טיב בת ה-14 ממעצר. המפגינים קראו "בוגי בוגי שר הביטחון, כמה ילדים כלאת עד היום", והניפו שלטים ביניהם "אומרים לא למעצר קטינים", וגם "14 זה גיל צעיר מידי".

מלאכ אלח'טיב, תלמידת כיתה ח' מהכפר ביתין שליד רמאללה, נעצרה ביום האחרון של 2014 ליד בית הספר שלה. חיילים שעברו במקום טענו כי ראו אותה זורקת אבנים, וכי מצאו סכין בתיק בית הספר שלה. היא נלקחה לכלא עופר, נחקרה, והובאה בפני שופט שהחליט להאריך את מעצרה, ומאז היא מוחזקת בכלא השרון.

> האם כל ילד שזורק אבן הוא טרוריסט?

הפגנה למען שחרורה של הילדה מלאכ אלח'טיב. הקריה, תל אביב 29 בינואר 2015. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

הפגנה למען שחרורה של הילדה מלאכ אלח'טיב. הקריה, תל אביב 29 בינואר 2015. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

כשהיא חולה עקב תנאי המעצר הקשים והקור, היא נגררה שוב ושוב לבית המשפט בעופר לדיונים כולל כאלה שלא התקיימו. ב-22 לינואר קיבל עורך הדין של מלאכ המותשת את עסקת הטיעון שהציע התובע הצבאי, ובית המשפט גזר עליה 60 ימי מאסר (בניכוי 22 הימים בהם שהתה בכלא) וקנס של 6,000 שקלים. המשפחה טוענת כי נכפה על מלאכ להודות באשמת זריקת אבנים, וכי מאז מעצרה לא הותר להוריה לבקר את בתם.

על פי נתוני שב"ס, נכון ל-30 בנובמבר 2014, כלואים 156 קטינים פלסטינים בבתי הכלא הישראלים. 17 מהם בגילאים 14 עד 16.

> רשיון להרוג: למה יאסר א-טמייזי נורה למוות?

חברת הכנסת חנין זועבי בהפגנה למען שחרורה של הילדה מלאכ אלח'טיב. הקריה, תל אביב 29 בינואר 2015. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

חברת הכנסת חנין זועבי בהפגנה למען שחרורה של הילדה מלאכ אלח'טיב. הקריה, תל אביב 29 בינואר 2015. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

חברת הכנסת חנין זועבי, שביקרה אתמול אצל משפחתה של מלאכ ומנסה לסייע להם, רואה בסיפור גם הזדמנות לדבר על השימוש שעושה ישראל במעצרים של ילדים פלסטינים, והמשמעות שלהם. זועבי אמרה לשיחה מקומית במהלך ההפגנה:

אנחנו מדברים על תופעה אגרסיבית של מעצרי קטינים. מדובר במאות קטינים. זו לא רק אלימות אינדיבידואלית כלפי מאלכ וכלפי ילדים ונוער, זה מצביע ומראה כמה הכיבוש משחית ודורס את האנושיות שבנו. מבחינה פוליטית הורסים דור שלם. מה שקורה בירושלים המזרחית ובגדה המערבית זה לא רק לקחת את הילדות אלא לזרוע בילדים פחד, אימה אפילו מפני ההליכה ברחובות. איך בקלות ילדה בת 14 הופכת לסכנה בטחונית. אבל לא מדובר בסכנה בטחונית אלא בקיומו של עם. עצם הקיום של העם הפלסטיני, עצם הנוכחות הפיסית שלנו, זה שאנחנו רוצים חיים נורמליים נתפסים בעיני מנגנון הכיבוש, בעיני החיילים, בעיני בית המשפט אפילו כאיום. זה חייב להיפסק. אלו פשעים שהמקום הנכון לדון בהם הוא האג.

ביום שבת בצהרים תתקיים הפגנה בקריאה לשחרורה של מלאכ גם בבית לחם.

משב"ס נמסר בתגובה: "האסירה מוחזקת בישראל על פי דין, באגף הנשים בכלא השרון בתא עם שלוש קטינות נוספות. היא זוכה לטיפול רפואי על פי הצורך ומקבלת את כל הציוד הנדרש. לאסירה אין מניעת ביקורים של קרובים מדרגה ראשונה".

> רשיון להרוג: למה ירו 29 כדורים לגופם של בני הדודים קוואריק?

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf